Üzerine pek bir yorum yapılamayacak kadar özel ve bir o kadarda lezzetli bir tatlı olan trileçe görüntü olarak revaniye, yoğurt tatlısına benziyor ama tamamen farklı bir lezzete sahiptir. Oldukça kolay yapılan ve davet sofralarınızı şenlendirmeye aday bir tatlı olacağı içinde sizlerde artık evlerinizde hemen denemeye başlayabilirsiniz. Son derece iddialı ve görselliğiyle de albenisi olan bu tatlının yapılış aşamasına geçebiliriz.

            Malzeme Listesi:

4 tane yumurta

1,5 çay bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

2 çay kaşığı kabartma tozu

            Sosu için gerekli Ön görülmüş Olan Malzemeler

3 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

200 ml. süt kreması

Üst kısmı için hindistan cevizi ve karemel gerekli olacaktır.

            Trileçe tarifi için yumurtaların sarılarını ile aklarını ayırın. Akların içerisine bir fiske tuz atın ve köpürene kadar iyi bir şekilde çırpma işlemine tabii tutmanız gerekiyor. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek mikser aleti aracılığıyla çırpma işlemine devam edebilirsiniz. Önce yağlayıp sonra unladığınız fırın tepsisine hamuru dökün ve 180 derecelik fırına hazırlamış olduğunuz keki veriniz. Üzeri kızarana kadar kekin pişmesini bekleyebilirsiniz. Kekininiz piştikten sonra ters çevirerek bir kürdan yardımı ile keke delik açmaya başlayın. Başka bir yerde 3 su bardağı sıcak süte, şekeri ilave edip karıştırın. Eğer içerisinde pütürler kalıyorsa bu durumu ortadan kaldırmak adına hemen blenderi kullanabilirsiniz. İçerisine kremayı da ilave etmeniz ile birlikte sosunuz hazır olmuş olacaktır. Pandispanyayı ters çevrili haldeyken, tekrar pişirdiğiniz tepsiye alın ve sosu üzerine ilave edin. Sosun iyice çekmesini sağlayarak kekin her bir tarafına hazırlamış olduğunuz sosu dökebilirsiniz. Son olarak üzerini hindistan cevizi ve karamelle süsleyip dilimleyerek servise hazır bir gale getirebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Her ne kadar zahmetli bir balkan tatlısı gibi görülse de aslında tam tersine son derece basit ve pratik olan bu tatlıyı minimum süre zarfında evlerinizde kolay yoldan başarılı bir şekilde yapabilir ve yapmış olduğunuz tatlıyı sevdiklerinize sunabilirsiniz.