CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan şahsına yönelik ithamlardan dolayı özür beklediğini söyledi.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Başbakanın şahsına yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi. Başbakanın hakaretlerini iade ettiğini belirten Tanrıkulu, basın mensuplarına olaya konu olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı telefon konuşmasını izlettirdi. Konuşmada hiçbir hakaret olmadığını dile getiren Tanrıkulu, sadece göreve çağırdığını, daha sonra ise üzerlerine gazlı su sıkıldığını, hastanelik olduklarını söyledi.

"Sayın Başbakan doğru olmayan bilgiler üzerinden şahsımı hedef göstermiştir." diyen Tanrıkulu, "Sayın vali olayın şahididir, kendi açıklayabilir. Sayın Başbakanın seviyesine düşmeyeceğim, o seviye benim seviyem değil. O kültürü en az Başbakan kadar bilirim. Ancak Başbakanın dediği, ifade ettiği sözlerden dolayı kendisinden özür bekliyorum. Eğer gerçekten siyasette bir nezaket varsa özür bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, olaydan sonra İstanbul Valisi ile görüşmediğini kaydetti. Başbakana içerikle birlikte telefon görüşmesini cd olarak göndereceğini anlatan Tanrıkulu, "Özel kaleme gönderecem. Takdir Başbakanın ama bir özür borcu var." diye konuştu.

Hukukçu kimliğiyle hakkını arayıp aramayacağına ilişkin bir soruya ise Tanrıkulu, önce öncelikle özür beklediğini vurguladı.