CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) tarafından hakkındaki yüksek disiplin kararı kaldırılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e parti kimlik kartını verdi.

Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve Sargül parti binasının önünde kurulan platforma çıkarak, partilileri selamladı.

"Bu büyük güne, bu büyük demokratik buluşmaya hoş geldiniz, şeref verdiniz" diyerek ilk sözü alan Sarıgül, "Gün birlik günü, gün beraberlik günü, gün el ele, kol kola, omuz omuza olma günü" ifadesini kullandı.

Muharrem ayını da kutlayan Sarıgül, "Ramazan da bizim muharrem de bizim, başı açık kardeşlerimiz de bizim başı kapalı da bizim kardeşimiz de bizim" değerlendirmesini yaptı.

Yarının 10 Kasım olduğunu hatırlatan ve Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet dileyen Sarıgül, "Birinci genel başkanımıza Mustafa Kemal Atatürk'e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz, artık muhalefetteki son günlerimiz, önce Allahım sonra partililerim izin verirse İstanbul'un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz" diye konuştu.

Sarıgül'ün konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e parti üyelik kartını verdi.

-"Büyük olsun Türkiye'nin olsun diyoruz"

Kılıçdaroğlu da "Bir şeyden emin olmanızı istiyorum, tek amacımız var, tek hedefimiz var, halkın çıkarlarını savunmak, tek amacımız var haramilerin saltanatına son vermek" dedi.

"El ele, kola kola, omuz omuza iktidara yürüyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti, halkın zenginleşmesi için yaparız, biz siyaseti onurlu Türkiye'yi yüceltmek için yaparız, biz siyaseti kadın erkek eşitliği için yaparız, Türkiye'nin bayrağını uluslararası arenada onurla dalgalandırmak için yaparız. Türkiye Değişim Hareketi'nin yiğit insanları, sizi CHP'de görmek, beraber olmak, el ele, omuz omuza olmak bu mücadele... Ankara'ya geldiniz beraber olduk, bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, yurttaşlar her sabah gazeteleri kaygıyla ellerine alıyor, işsizlik, yoksulluk var, iktidar halkı unutmuş, o nedenle sizlere büyük görev düşüyor. Türkiye Değişim Hareketi'nin Ankara'ya gelişi, beraber oluşumuz, gücümüzü pekiştirecektir, halka umut verecektir. Ayrılığa gayrılığa yer yok, neden birleşmiyoruz? Genel Başkan olduktan sonra bütün yurttaşlara kucağımı açtım, hangi inançtan, partiden, kimlikten olursa olsun, Cumhuriyet'in değerlerini savunan herkesi CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum."

CHP'de çok büyük değişiklikler olduğunu, genel başkan seçimlerinde yüzde 25 delegenin oy şartını kaldırdıklarını, gençlik ve kadın kotası getirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, eskiden kendilerine "Sivas'ın ötesine geçemiyorlar" dendiğine atıfta bulundu.

Kılıçdaroğlu, "CHP artık değil Sivas, Amerika'dan Çin'e kadar gidiyor, gidemeyen bir kişi var o da iktidardaki diktatör. Biz halkın değerlerine saygılıyız, siyaseti artık halkın çıkarları için yapacağız, küçük olsun benim olsun dönemi bitmiştir, büyük olsun Türkiye'nin olsun diyoruz artık" değerlendirmesini yaptı.

-"TDH ile CHP birlikte oluyor"

CHP'li olmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'li olmak kul hakkı yememek demektir, kadın erkek eşitliğine inanmak demektir. CHP'li olmak halk için çalışmak, devrimci olmak, haramilerin iktidarına karşı savaş vermek demektir. CHP'li olmak demek bu ülkede bir tek çocuğun bile akşam yatağa aç girmememesi demek, özel yaşama saygı duymak demektir. CHP'li olmak adam gibi adam olmak demektir. CHP'li olmak kolay bir iş değildir, Türkiye Değişim Hareketi olarak değişim mi yapmak istiyorsunuz, dönüşüm mü yapmak istiyorsunuz işte CHP burada. Özellikle gençlere sesleniyorum, gelin değişimi birlikte yapalım. Kişisel hesaplar peşinde olmayacağız, ülkede bu kadar sorun varken, küçük hesaplarla bölünmeyeceğiz, ayrışma lüksümüz yok. Kadının cinsiyeti üzerinden siyaset yapıyorlar, bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum, size seçme ve seçilme hakkını veren CHP'dir, gelin yeniden seçilin oy verin, Türkiye'yi değiştirin, sizin kıyafetiniz, bedeniniz üzerinden prim yapanlara izin vermeyin. Türkiye'nin güçlü saygın bir iktidara ihtiyacı var, bütün komşularıyla barış içinde yaşamaya ihtiyacı var. Bizim için, Türkiye için, insanlarımız için güzel bir gün, umudumuzu yeniden yeşertmenin günüdür, beraber mücadele vermenin günüdür, bunu yaptığımız zaman Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracağız."

Gençlerin, Gezi Parkı olaylarıyla olağanüstü bir gelişmenin altına imza attığını iddia eden Kılıçdaroğlu, herkesin gençlerin ülke sorunlarıyla ilgisi olmadığını düşündüğü bir dönemde gençlerin tarih yazdığını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Gençler, 'daha fazla demokrasi ve özgürlük istiyoruz' diyor. O gençleri yürekten kutluyorum, onlar bizim umudumuz. Korkmayın, çekinmeyin artık daha güçlü bir CHP var. TDH ile CHP birlikte oluyor. İstanbul'u siz çok iyi biliyorsunuz, ranta kurban edilen İstanbul'u biliyorsunuz, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan kenti ranta kurban ettiler, İstanbul'a yeniden saygınlığını kazandırmak zorundayız, bunu yapacak olan biziz. Göreceksiniz, İstanbul yeniden ayağa kalkacak, İstanbul eski görkemli günlerine kavuşacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül güvercin uçurdu. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve Sarıgül'ün iki oğlu Ömer ve Emir Sarıgül ile el ele kalabalığı selamladı.

-Notlar

Sabah saatlerinden itibaren CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde toplanan partililer, ellerinde CHP flamaları ve Türk bayraklarıyla Sarıgül'ü karşıladı. Türkiye Değişim Hareketi'ne mensup kişiler de genel merkezin bahçesini doldurdu. Genel merkezin önünde bir platform kurulurken, platformda Atatürk ve Kılıçdaroğlu'nun dev fotoğraflarının ortasında "Evine Hoşgeldin" yazısı asıldı. Alanda "Çare Sarıgül" yazılı sarı flamalar da dikkati çekti. İstanbul'dan gelen çok sayıdaki otobüs nedeniyle genel merkezin civarındaki ana yollarda trafik zaman zaman tıkandı.

Ayrıca Genel Merkez'in önünde dev bir balon da getirildi. Balonun üzerinde ise Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı birlikte asılırken, "El ele kol kola omuz omuza" yazılı afiş yer aldı.

Sarıgül, alana üzerinde "Sevgi Kazanacak" yazılı otobüsün üzerinde geldi. Bu sırada otobüslerden "Gücüne güç katmaya geldik" şarkısı çalındı.

ADNAN KESKİN DÜŞTÜ

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, oluşturulan platforma çıkarken, ayağı takılarak düşme tehlikesi geçirdi. Konuşmaların ardından Adnan Keskin, makamında bir süre Sarıgül ile görüştü.