CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Başbakanın artık çizildiğini, yenildiğini, mağlup olduğunu ve inandırcılığını kaybettiğini söyledi. Başbakan tükürdüğünü yalamak zorunda kaldığını savunan Koç, "Başbakan kendi kazdığı kuyuda boğulacaktır. Bu çok açıktır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanan MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı. "Demokrasi özürlüsünün kendisini teşhir ettiği bir dönemden geçiyoruz." diyen Koç, diktatörlükte sağduyu, uzlaşma, çüzümün yer almadığını kaydetti. Başbakanın kamuoyu önüne her çıktığında aynı yalanı söylediğini dile getiren Koç, faiz lobisine atıfta bulunarak bunlar için kanunlar çıkartıldığını ifade etti.

'Olayların arkasında CHP var' iddiası için Koç, bunun bir halk hareketi olduğunu belirterek "CHP tüm milletvekilleri bulundukları her yerde, alanlarda, karakolda, emniyette, törörle mücadele bahçesinde bu meşru eylemde şiddete maruz kalan eylemcilerin yanında olmuştur. Yarın da böyle olursa her zaman olmaya devam edecektir." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın kumaşından bir demokrat çıkmayacağını her zaman söylediklerini dile getiren Koç, "Benden demokrat olmaz, benim kumaşımdan demokrat elbisesi çıkmaz diyor. Başbakan artık çizilmiştir, yenilmiştir, mağlup olmuştur, inandırcılığını kaybetmiştir, dağılmıştır. Artık siyasi bir karikatür haline gelmiştir." ifadelerini kullandı. Başbakan tükürdüğünü yalamak zorunda kaldığını dile getiren Koç, ders almasını umduğunu söyledi. Operasyonlarla ilgili örgütlü bir dava açılmasını boşa çıkaracaklarını belirten Koç, "Başbakan kendi kazdığı kuyuda boğulacaktır. Bu çok açıktır." diye konuştu.

"KARAYILAN BİZİM MUHATABIMIZ DEĞİL"

AB Bakanı Egemen Bağış'ın CHP'nin başına da bir duran adam geçsin yönündeki açıklamalarına tepki göstererek Koç, Bağış'ın neden o makamda hala durduğunu sordu. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Koç, "Karayılan bizim muhatabımız değil. Bu sorunla ilgili çözüm süreciyle ilgili CHP'nin yapıcı önerileri ortada duruyor. Bunlar dillendirilmedi. Başbakan Oslo'da olduğu gibi Kürt vatandaşları kandırmaya çalıştı. Umarız daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalınmaz. Hukuk zemininde toplumsal barış içinde çözüm sağlanmalı. Karşılıklı bir bahar, balayı hava estirildi. Başbakanın çift yüzlü kimliği için önümüzdeki gelişmeler hatırlatma olacak." dedi.

Cumhurbaşkanının üçüncü köprünün ismiyle ilgili açıklamaları konusunda ise Koç, iyi polis, kötü polis olmak istemediğini kaydetti. Koç, "Türkiye fay hatları belli. Bu hatları kanatmamak gerekiyor. İktidarın ana görevlerinden biri ancak iktidar kanatarak siyasi güç olmak istiyor. Cumhurbaşkanı niyetini açıklarsa Başbakan ile çok kolay karşılaştırılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanın panzehirinin ise özgürlük, demokrasi, tüm demokrasi kurumların hükmedilmeden yönetildiği bir Türkiye Cumhuriyete Devleti olduğunu ifade etti. Eyleme katılan gençlerle ilgili de Koç, önümüzdeki dönemde birçoğunun CHP'den Meclis üyesi olmasına şaşırılmaması gerektiğini belirterek siyasete katkılarına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.