CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da eylem hazırlığındaki 2 teröristin polisin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmesiyle ilgili "Ankara büyük bir kanlı olayın öncesinden dönmüş oldu. Ben güvenlik güçlerimize, polislerimize yürekten teşekkür ediyorum. Devlette liyakat budur. Eğer polisin görev yapmasına izin verirseniz, ona müdahale etmezseniz, bu işin uzmanlarını belli bir işin başına getirirseniz hepimiz güvenlik içinde yaşarız" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM VE YATAKLIK YAPANLARA KARŞI DURMALIYIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Törende hitap eden Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör operasyonları sırasında teslim olmak istemeyen 2 canlı bombanın, kendilerini havaya uçurmasıyla ilgili "Bugün Ankara'da 2 canlı bombayı güvenlik güçlerimiz yakaladı. Onlar yakalanmadan kendilerini patlattılar ve böylece Ankara büyük bir kanlı olayın öncesinden dönmüş oldu. Ben güvenlik güçlerimize, polislerimize yürekten teşekkür ediyorum. Devlette liyakat budur. Eğer polisin görev yapmasına izin verirseniz, ona müdahale etmezseniz, bu işin uzmanlarını belli bir işin başına getirirseniz hepimiz güvenlik içinde yaşarız. Terör bir insanlık suçu mu? Evet. O zaman teröre karşı hepimizin kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzımız ne olursa olsun hep birlikte karşı durmak zorundayız ve hep birlikte terörü lanetlemek zorundayız. 'Efendim teröristlerin bir amacı var'.

Elbette her olayın bir amacı vardır. Amacınızı demokratik yollarla, yöntemlerle dillendirebilirsiniz. Kendi düşüncelerini ve amaçlarını terör eylemleri yaparak gerçekleştirmek isteyenlere karşı hepimizin hep birlikte onurlu bir duruş sergilemesi lazım. Biz teröre, terör olaylarına, teröristlere hep birlikte karşıyız, demeliyiz ve bunun arkasında kapı gibi durmalıyız. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlara karşı da durmalıyız. Terör örgütlerine destek verenlere de karşı durmalıyız" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede en çok barışa ve huzura ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen ayrıştıran politikalardan bıktık. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Bir arada beraberce, huzur içinde yaşamalıyız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda milletvekili de olduğu İzmir'in 6 ilçesinde 42 açılış, 7 temel atma törenini yapmak üzere dün kente geldi. Gün boyunca kentte kalacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova, Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Bergama ilçelerini ziyaret edip, buralardaki Yeni Bornova Stadı, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı, bin 500 kişi kapasiteli futbol sahası, spor salonu ile Bergama Kültür Merkezi'nin (BERKM) açılışını gerçekleştirecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK DURAĞI BALÇOVA OLDU

Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği otelde sabah saatlerinde parti ve il yöneticileriyle toplantı yaptıktan sonra açılış maratonuna çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Balçova oldu. Burada futbol sahasının 5 milyon liraya mal edilen 2 bin kişilik tribününün yanı sıra, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Down Cafe ve ilçe tarihine ait belge, eşya ile fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi'nin açılışını yaptı. Törende ilk olarak engellilerden oluşan halk oyunları ekibi, Zeybek oynadı.
Ardından kürsüye çıkan Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, belediye olarak suça karışan çocuklara ve gençlere yönelik olanlar ile yaptıkları diğer çalışmaları anlattı.

VATANDAŞLARA SESLENDİ

Açılış töreninde yağmur altında tribünleri tıklım tıklım dolduran vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, yaptıklarının sadece Balçova ile sınırlı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Aynı çabayı İzmir'de de yapıyoruz, Eskişehir'de de yapıyoruz. Muğla'da da yapıyoruz. Nerede bir CHP'li belediye varsa tek bir hedefimiz var, orada mutlu insanların yaşamasını sağlamaktır" dedi.
Bir ülke için kadınların önemine de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülke düşünün küçük bir beldede suç oranını bindelik rakamlara düşürüyor. Bu bir belediyenin başarısı. Buna karşılık bir ülke düşünün 14 yıldır ülkeyi yönetiyor, yönettiği ülkeyi darbe aşamasına getiriyor. Bu rant ile baskının farklı bir yansıması. Biz Balçova'da yapılanı bütün Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bir ülkede bir insanın mutlu olduğunu nerede ve nasıl öğrenebiliriz? Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa, bilin ki o ülke mutludur, huzur vardır. Bizim kendi ülkemizde bugün en çok huzura ihtiyaç duyuyoruz. Barışa ihtiyaç duyuyoruz. Birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen ayrıştıran politikalardan bıktık. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Bir arada beraberce, huzur içinde yaşamalıyız. Balçova'da nasıl yaptıysak Türkiye'de de yapacağız. CHP'li belediye kenti ranta değil, kenti kentliye teslim eder. Orada yeşilin, doğalın güzelliğini isterler. Bütün canlıların korunmasını isterler. Bunun mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte başarıyı yakalayacağız." .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra tesislerin açılışını yaptı ve temel attı. Burada tesisin bir bölümünü de gezen Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Bornova'daki törene geçmek üzere yola çıktı.