CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. Şimdi o konuştuğunda millet televizyonları kapatıyor. Cumhurbaşkanının o noktaya gelmemesi lazım. Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan gizli ne örtülü ödeneği kullanacak? ABD Başkanı Beyaz Saray'da yemek yediği zaman, parasını cebinden öder" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Abbas Güçlü'nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakış programına konuk oldu. Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi anfisinde yapılan TV programında Kılıçdaroğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Koalisyon görüşmelerine ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "Görüşmeler sadece 10 gün sürdü. 10 günün sonunda sayın Başbakan'ın bize söylediği şu oldu: 'Eğitim ve dış politika konusunda derin görüş ayrılığımız var. Koalisyon kuramayız. 3 aylık seçim hükümeti kuralım.' Eğitim konusunda bir anlaşmazlık çıkmadı. Görüşmedik ki" diye yanıt vermesi öğrencileri güldürdü. Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'ndan rica ediyorum lütfen koalisyon görüşmelerinin tutanaklarını açıklasın" ifadelerini kullandı.

"O KONUŞTUĞUNDA MİLLET TELEVİZYONLARI KAPATIYOR"

"Ben saraya gitmem dediniz, yarın birinci parti olduğunuzda gitmeyecek misiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Olağanüstü bir durum çıkarsa gideceğim dedim. Mesela savaş oldu. Gidilir. Yasaların görev verdiği bir yer olursa yine gidilir. Tarafsızlığını koruduğu sürece seçildiği andan itibaren hiçbir eleştiri yapmamaya özen gösterdim. Ama tarafsızlığını yitirdiği zaman eleştirmeye başladım. Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. Şimdi o konuştuğunda millet televizyonları kapatıyor. Cumhurbaşkanının o noktaya gelmemesi lazım." 

"ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANI İKEN BİR SORUNUMUZ YOKTU"

Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken bir sorunumuz yoktu. Bazen o davet etti. Bazen biz gittik görüştük. Keşke sayın Abdullah Gül bizim AKP hükümetine sorunların çözümü noktasında verdiğimiz desteği çıkıp kamuoyuna anlatsa. Yaptığımız görüşmeleri kamuoyu ile paylaşamayız. O ancak paylaşırız derse paylaşabiliriz. Bizim yaptığımız desteği çıkıp anlatsa çok mutlu oluruz" dedi.

"BİR CUMHURBAŞKANI BAŞBAKANDAN GİZLİ NE ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ KULLANACAK?"

Kılıçdaroğlu, "Merak ediyorum. Bir Cumhurbaşkanı Başbakandan gizli ne örtülü ödeneği kullanacak? Vay halimize. Nerede kullanacak bu örtülü ödeneği? Büyük para sürekli artıyor. Bittikçe maliyeden istiyorlar" diyerek tepki gösterdi.
"Çözüm sürecine değinen Kılıçdaroğlu, "Şimdi diyorlar ki PKK bizi kandırdı. E sen terör örgütü ile yatarsan sonuç bu olur zaten" dedi.

"ABD BAŞKANI BEYAZ SARAY'DA YEMEK YEDİĞİ ZAMAN, PARASINI CEBİNDEN ÖDER" 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik eleştirilerini yenileyen Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en güçlü ülkesi ABD. Onların bir sarayı yok. Beyaz Saray var o da mütevazi. O Beyaz Saray'da ABD Başkanı yemek yediği zaman, yada arkadaşlarına yemek ısmarladığı zaman parasını cebinden öder. Örtülü ödenekten değil. Türkiye kaynaklarını doğru kullanmalı" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Her inanca saygı gösteriyoruz. Şimdi bize dinsiz diyorlar. İbadet iç dünyanın zenginliğidir. Her yerde bağıra, çağıra yapılmaz" dedi.

"BAŞARININ ÖLÇÜSÜ HÜKÜMET OLMAKTIR"

"1 Kasım'da seçimde bir başarı kaydedemezseniz nasıl bir süreç izleyeceksiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir niyetim yok şu an için. Yüzde 25 başarıdır sözünü hiç kullanmadım. Başarının ölçüsü hükümet olmaktır. Yüzde 30 olsa ne olurdu? İktidar olabilirseniz başarıdır. Koltuk sevdam hiç bir zaman olmadı. Ben hiçbir zaman hiç kimsenin önünü kapatmam. Açarım" açıklamasında bulundu.