CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklar ilkokula başlarken, anneler çocuklardan daha heyecanlıdır ve sevinçlidir, gülerek götürürler. Şimdi 5 yaşındaki çocuğunu kaygıyla götürüyor. Rapor almak istiyor. Başbakan tarafından ağza alınmayacak derecede ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalıyor. 'Sizin çocuğunuz geri zekalıdır.' Bunu söyleyen insanın zekasını ölçmek lazım." dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanları toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde yeni eğitim yılının başlayacağını söyledi. 5 yaşındaki çocukların ilkokula kaydolduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,
"Daha parmakları kalem tutacak kadar gelişmemiş anneye ihtiyaç duyan çocuklar okula gidecek. Yapmayın yanlış yapıyorsunuz. Sayın Başbakan’a 'bir pedagoga sorun' dedik. '5 yaşındaki çocuk ilkokula başlar mı?' dedik. 'Eğitim fakültelerine, YÖK’e sor' dedik. 'Sormam' dedi. 'Ben bildiğimi okurum ben iyisini bilirim' dedi. Bir insan 'her şeyi ben biliyorum' derse o insanın hiçbir şeyi bilmediğini kabul ederim." şeklinde konuştu.

"DIŞİŞLERİ BAKANI BM’Yİ AĞLAMA DUVARINA ÇEVİRDİ"


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Birleşmiş Milletleri (BM) ağlama duvarına dönüştürdüğünü savunan Kılıçdaroğlu, "Koca Dışişleri Bakanı BM'ye dert yanıyor. Bunu içime sindiremiyorum. Çarenin yeri merkezi vardır. Çareyi üreten merkez vardır. O merkezi düşünen insanların olduğu yerdir. Duygusal değil aklı ile hareket eden insanların olduğu yerdir. Beraber yaşamayı kimsenin kimliğine ve inancına bakmaksızın herkesi kucaklayan yeni bir anlayışın şekillendiği bir yer. O adres Cumhuriyet Halk Partisi." şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETE YANLIŞ YOLDA OLDUKLARINI SÖYLEDİK"

Hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu ve bu görüşlerini hükümete ilettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "80 bin kişi kamplarda yaşıyor. Yarın kış gelecek ne olacak o insanlar. 'Yanlıştan dönün' dedik, dönmediler. Proje hazırladık mektupla gönderdik. 'Kendi özgün planlarınızı hayata geçirin' dedik. Ama bizi dinlemediler. Terör konusunda yanlış yolda olduklarını söyledik. 'Onlarca şehit verilirken TBMM’de vekiller tatil yapamaz. Toplanalım, bu meseleyi nasıl çözeriz diye bir araya gelelim.Suriye, terör, İran bunları konuşalım' dedik. Meclise gittik, onlar gelmedi." dedi.

"KADINA ŞİDDETİN İNCELENMESİ KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

AK Parti’nin kendisini muhafazakar bir parti olarak tanıttığını ve iktidar olduğu ancak 10 yılda boşanma oranlarının arttığını savunan Kılıçdaroğlu, "Aile yapısının en büyük tahribat aldığı, aile içi huzursuzlukların en çok arttığı dönem son 10 yıllık süre. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Yapmamız gereken bir şey var. Olaylara sağduyulu yaklaşıp çözüm üretmek." ifadelerini kullandı. Ülkemizde güven veren birçok kurum olduğunu ve bunlardan birisinin de ÖSYM olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Güveni değil adamı seçtiler. Benim adamım onun başında olsun dediler. Kaç tane skandal yaşadık. bunun sorumluluğunu kim üstlenecek. Bu işi yapanların ardında bir siyasal iktidar varsa bütün bunların altında sorumluluğu vardır. Ben ar damarı çatlamış adam demiştim. Ar damarı çatlamasa zaten o koltuğu bırakır."

Evlat acısının dünyanın en ağır acılarından biri olduğunu ve bu acıyı on binlerce annenin yaşadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben bir ilki yaptım. Terörü sona erdirmek için yeni bir yol haritası belirlemek, siyasilerin bir araya gelerek konuşmaları için bir demokraside iktidar partileri muhalefete gider. Gelmeyince ben gittim. 'Bu sorunu çözelim' dedim çünkü ölen bizim insanımız. Ağlayan anne bizim annemiz. 'Gelin çözelim' dedim." diye konuştu.