İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili FETÖ'CÜ iddiasının ardından başlayan tartışmalar sonucu partiden ihraç edilmişti. Ümit Özdağ, mahkeme kararı ile yeniden partiye döndü. Mahkeme İhraç kararını reddetti.   

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı hakkında İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihraç kararı, ihraca sevk işleminin usul ve şekle aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edildi.

Mahkeme, kararın kesin olduğunu ve itiraz yolunun kapalı olduğunu vurguladı. İYİ Parti Kurucular Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ ile ilgili iddialarda bulunmasının ardından disiplin kurulu kararı ile 16 Kasım 2020’de parti üyeliğinden ihraç edildi. Özdağ, kararın iptali için Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Özdağ, avukatı Uğur Tarhan aracılığıyla yaptığı başvuruda disipline sevkin parti tüzüğünde öngörülen usule ve şekle aykırı biçimde gerçekleştiğini ileri sürdü. İYİ Parti avukatı Mustafa Tolga Öztürk ise “Disiplin Kurulu kararı şekil ve usul açısından yasalara ve tüzüğe uygun şekilde verilmiş olduğundan davanın reddi gerekir” ifadelerini kullandı. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, ihraç kararını iptal etti.