TANINMIŞ Rizelilerin hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen ‘Rize’nin Yüzü’ adlı kitapta, AK Parti’nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ın geniş ve ilginç hayat hikayesinden bölümler de yer aldı. Kitapta yer alan anılarda, partiye isim verilmesi çalışmaları sırasında  ‘YAP – Yeniden Atılım Partisi’ ismi önerisine Ak Parti ismi ile karşı çıktığını belirten İsmail Kahraman, "Neticede Ak Parti ismi bana aittir" dedi.  

Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar’ın önceki yıl kaleme aldığı ve aralarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz gibi 100 Rizelinin kısa yaşam öykülerinin anlatıldığı, ‘Rize’nin Yüzü’ adlı kitapta, İsmail Kahraman'ın anıları da yer aldı.

"AK PARTİ İSMİ BANA AİTTİR"

Kitapta, İsmail Kahraman’ın Ak Parti’nin kuruluş dönemine ilişkin ayrıntılarda yer aldı. Partinin adının AK Parti olmasını kendisinin önerdiğini anlatan İsmail Kahraman’ın kitapta şu ifadeleri yer aldı:
"Tayyip Bey’e, ‘Adalet ve Kalkınma güzel bir isim. Bir kuş iki kanatla uçar. Bunu koyalım’ dedim. Aklında bir başka isim vardı, teklif edilmişti: ‘YAP, Yeniden Atılım Partisi’. ‘YAP diye aksiyon var, 'Yeniden atılım' çıkışı var' demişti. ‘Bakın, ak, beyazlık, aklık var’ diye yanıt vermiştim. Neticede AK Parti ismi bana aittir."

"YEMEKTE BÜYÜK KİŞİ YOKSA HESABI ÖDE"

Kitapta, Yunan ordusunun Kıbrıs’a asker çıkarması sonrasında 160 arkadaşıyla Yunan sınırına dayanan gönüllü askerlerden biri olan İsmail Kahraman'ın ayrıca post modern darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Refah-Yol hükümetinde Kültür Bakanlığı yaptığı döneme ilişkin bilgiler aktarıldı. 

Babasının kendisine "Yemekli bir toplantıda senden büyük bir kişi yoksa hesabı öde" öğüdünü 'Rize'nin Yüzü' kitabında anlatan Kahraman’ ın bu öğüdü hiç unutmadığı, kendisinden yaşlı da olsa hesabı kimselere ödetmediği kaydedildi.
Milli Türk Talebe Birliği başkanlığı yaptığı döneme de kitapta yer verilen İsmail Kahraman'ın, ayin yapmaya kalkışanlara karşı arkadaşlarıyla birlikte Ayasofya’da ilk namaz kılan kişi olduğu da belirtildi.