MHP'de Devlet Bahçeli'ye karşı Genel Başkan Adaylıklarını açıklayan 4 isim, Ankara'da Büyük Kongre'yi toplamak için yurt çapından gelen delege ve partililerle biraraya geldi. Bu birliktelik öncelikle Devlet Bahçeli'nin uykularını iyice kaçırırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı de rahatsız ettiği kulislerde konuşuluyor. Bu nedenle AKP taraftarı yandaş madya ve sosyal medya trollerine MHP Genel Başkan Adaylarının arasını  bozmak için çalışma yapılması talimatı verildiği de siyaset kulislerinde konuşuluyor.  

Bu tarz konuşmalar ve yayınlar Ankara'daki toplantının ardınadn hemeh başladı. Adayların bir birlerine kızdığı söylentileri yayınlanmaya başlandı.

KORAY AYDIN MERAL EKŞENER'E KIZMIŞ

Meral Akşener'in dün MHP kurultayının yapılacağı alandan, toplanan diğer genel başkan adaylarından sonra ayrılarak küçük bir miting yapması muhalifler arasında yeni bir krize neden oldu. Adaylardan Koray Aydın, Akşener'i diğer adaylara haksızlık yapmakla suçladı.

MHP’de Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, dün Ankara’da bazı delegelerle bir araya gelerek dün kurultayın yapılacağı yerde toplandı. Ancak mahkemenin ve Ankara Valiliği’nin kararı nedeniyle MHP kurultayı gerçekleşmedi.

Kurultayın yapılmayacağını öğrenen Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, alandan ayrıldı ancak Meral Akşener alanda kalarak mini bir konuşma yaptı. Akşener’in bu hareketine başkan adaylarından Koray Aydın, NTV'de katıldığı canlı yayında tepki gösterdi. Aydın, Akşener’i bu sözlerle eleştirdi: "Partimizin genel başkanın yaptığı açıklamalar üzerine benim yorum yapmama ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. Kendi durumuna göre olayları anlatmış görünüyor. Ben dün orada yaşananları demokrasi mücadelesi olarak görüyorum. Biz bir gün önce adı geçen 4 arkadaşla birlikte bir toplantı yaptık. Mutabakata uygun olarak, delegeleri temsilen Yusuf Halaçoğlu orada açıklama yaptı. Daha sonra durum tespiti yapıldı. Avukatlar tutanaklar tuttu.

Tunanaklar tutulduktan sonra biz oradan ayrılmaya başladık. Ondan sonraki süreç bizim mutabakatımızda olan bir süreç değildir. Meral Hanım'ın demiri tutarak “Bir karar gelinceye kadar ben buradan ayrılmayacağım, hadi gelsinler ayırsınlar” şeklindeki sözleri bizim mutabakatımızın dışındadır. Kendisinin bizden ayrıştırarak izlediği bir yol. Bir gece önce de toplandık, aramızda mutakabat sağladık. Ümit Özdağ televizyon programını erteledi, hanfendinin basın toplantısı vardı, ertelendi. Öğleden sonra Anadolu Oteli'nin önüne geldi. Kurultay her yerde yapılır dedi. Kongreyi nerede olursa yapacağını söyledi. Bir gün sonra yine farklı bir yol izleyerek, 4 kişinin mutabakatıyla olan şeyi daha sonra otobüsün üstüne çıkarak sürdürdü. Böyle bir yol izleneceği bilinseydi arkadaşlarımız da farklı bir yol izlerdi. Üç arkadaşla yapılan toplantının ruhuna, işin ciddiyetine uygun olmadığını düşünüyorum. Elbette kendisinin ayrı bir yol izlemesi haklıdır. Anlaşılıyor ki, farklı yol çizecek. Bundan sonraki çabalarına biz karışamayız, bizim ilgi alanımıza girmiyor. Toplumda yanlış anlamalara neden olmuştur, sanki biz oradan erken ayrıldığımız gibi bir imaj yaratılması hakkaniyetle, dürüstlükle, samimiyetle yürütülen bir mücadeleye gölge düşürmek anlamına gelir. Bu hem Ümit Hoca'ya, hem Sinan Bey'e hem de şahsıma haksızlıktır. Biz mutabakata uygun olarak süreci tamamladıktan sonra oradan ayrıldık. Erken ayrıldılar gibi bir söylem doğru değildir. Hakkaniyetli değildir, ahlaki de değildir.”

MHP'Lİ HALAÇOĞLU'NDAN SİNAN OĞAN AÇIKLAMASI

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dün Ankara’da kurultay yapmak için bir araya gelen MHP Ggenel Başkan adayları Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan adına ortak bildiriyi okudu. Bu bildiriyi okumasının ardından bazı çevrelerin kendisini, "Asrın dönüşü" diye eleştirdiğini ifade eden Halaçoğlu, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı. Halaçoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Biri benim hakkımda şöyle yazmış; 'Asrın Dönüşü, Taklası, Parendesi, Amuda kalkışı, Çapraz koşusu vs...' 3 ay önce hareketin Lideri Devlet Bahçeli diyen, Sinan Oğan seçilirse istifa ederim diyen Halaçoğlu, Sinan Oğan imzalı bildiri okudu. Sonra diyorlar ki niye karşısın, la bunlara parti emanet edilir mi’ diyor. Ülke elden gittikten sonra profluğun, milletvekilliğin, zenginliğin, makamın ne işe yarar ha ileri zekalılar. Ülke için şu an canını veren şehitlerimize, gazi olan o kadar gencimize karşılık vatanın geleceği için tüm itibarım feda olsun."

Halaçoğlu, kurultay tartışmaları ile ilgili olarak da, doğrudan imza vererek geldiklerini beyan eden üst kurul delegesi sayısının 912’ye ulaştığını da belirtti.

MHP'nin genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın birbirlerine karşı kötü bir davranışları olmayacağı, ve yapılan planları bildiklerini ifade ettikleri ve ne Bahçeli'nin, ne de AKP'nin oyununa gelmeyecekleri sözünü birbirlerine verdikleri belirtiliyor.