CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra, CHP Genel Merkezi'ne geçti. Burada da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelen Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün Dışişleri Bakanlığı resmi İkametgahı'nda görüştü. Baykal görüşme sonrası "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Siyasi partililer kendi aralarında uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde, bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Koalisyon oluşturma konusunda, Cumhurbaşkanı'nın özel çaba içinde olduğu izlenimini almadım" dedi.

İşte Deniz Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları:

Telaşa gerek yok, sakin olun arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışacağım. Seçimlerin tamamlanmasından sonra, yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü yurtdışı geziye çıkacak, Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nın açılış törenlerine katılacak.

Erdoğan'ın seçimlerden hemen daha yeni seçilen TBMM ilk toplantısını yapmadan bu ziyaretini gerçekleştirecek olması da, Ankara'da şu soruyu gündeme getirdi;
"Cumhurbaşkanı, yurtdışına çıkarken vekaleti kime bırakacak?"