Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimlerle veya kimlerin hangi provokasyonların içinde veya peşinde olduğunu, hangi sabotajların içinde olduğuna itibar etmeyin. Son noktayı biz koyarız. Milletimizin değerlerini gözeterek, sesini dinleyerek, milletimizin arzusu doğrultusunda son sözü milletimizin iradesiyle biz söyleriz. Felaket tellalları, savaş baronları, karamsarlar, kötümserler, oy avcıları boşuna çırpınıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkenin, bu milletin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyecekler." dedi.

Erdoğan, Asya Termal Tesisleri'nde, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ecdadın inşa ettiği tarihe sahip çıktıklarını, Türkiye'nin parasının ve pasaportunun itibarının, ay yıldızlı bayrağın ihtişamının kendilerinin vatan sevgisini anlattığını söyledi.

Erdoğan, "Allah aşkına akşam yatıp sabah kalkarken birin yanına altı tane sıfır koydular, bu mudur milleti, vatanı sevmek? Bu mudur ekonomik kalkınma? Altı sıfır. Affınıza sığınıyorum; tuvalete bir milyona giderdik. Milyoner kimdir diye sorsanız, milyonere zengin ifadesi kullanılırdı. Ama bir milyon liraya tuvalete gider hale geldik, o hale düşürdüler. Altı sıfırı atıyoruz dediğimizde 'enflasyon patlar' dediler. Ne oldu, patladı mı enflasyon? Tam aksine enflasyonu çökerttik ve paramız değer kazandı." şeklinde konuştu.

"SON NOKTAYIZ BİZ KOYARIZ"

Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: ''Biz vatan sevgisini, el ve dille ifade edilen sloganlarla değil vatana, millete olan hizmetlerimizle gösteriyoruz. Vatanın, milletin bu kadar hizmetkarı olan, şehitlerin bu kadar izinde giden bir hükümet, kimse kusura bakmasın, bu vatan, bu millet aleyhine hiçbir girişimin içinde olmaz. Bu vatanın, milletin aleyhine bir girişim varsa orada en ön safta, hiç kuşkunuz olmasın, bizi görürsünüz. Aziz milletimden, Balıkesirli kardeşlerimden özellikle rica ediyorum, çözüm sürecinde en son sözü millet ve ardından da biz söyleriz. Kimin ne söylediğine pek bakmayın. Bilerek söylemiyorlar. Sadece dedikodularla amel ediyorlar. Kimlerle veya kimlerin hangi provokasyonların içinde veya peşinde olduğunu, hangi sabotajların içinde olduğuna itibar etmeyin. Son noktayı biz koyarız. Milletimizin değerlerini gözeterek, sesini dinleyerek, milletimizin arzusu doğrultusunda son sözü milletimizin iradesiyle biz söyleriz. Felaket tellalları, savaş baronları, karamsarlar, kötümserler, oy avcıları boşuna çırpınıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkenin, bu milletin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyecekler. Biz Allah'ın izniyle, sizinle birlikte inşallah bu sorunu çözecek, Türkiye'nin ayağındaki bu prangayı söküp atacak, geleceğe çok daha farklı şekilde yürümeye devam edeceğiz. Annelerin ağladığı bir ülke hiçbir şekilde bayındır bir ülke olmaz, olamaz. Annelerin ağıdını durduracak, Allah'ın izniyle o annelerin hayır dualarıyla inşallah 2023'e çok farklı şekilde gireceğiz.''