MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmelerinde çıkan tartışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İç Güvelik paketi ile tıpkı Damat Ferit zamanındaki gibi kararlar alınıyor. Jandarma siyasallaştırılıyor. Damat Ferit Hükümeti gibi davranıyorlar" dedi.

Aynı zamanda Kayseri Milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu, yeni yönetime seçilen MHP Kayseri İl Başkanı Bakir Ersoy ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan ve gündemdeki konuları değerlendiren Halaçoğlu, 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu ve bu seçimlerin Türkiye için son dönemeç olduğunu öne sürdü.

“GÜNEYDOĞU ELDEN ÇIKTI, POLİS SOKAKTA GEZEMİYOR”

Halaçoğlu, “Mesele sadece terör değil, ülkenin demokratikleşme, insan hakları gibi konularda çok büyük zaafları olan bir yönetimle karşı karşıyayız. Şu an İç Güvenlik Yasa Tasarısı Meclis’e getirildi ve genel kurula dün görüşülemedi. Bugün de görüşülmeyecek, yarından sonra gündeme alınabilecek. Bu yasa toplumu baskı altına alan bir yasa. İfade özgürlüğünü kısıtlayacak maddelerle dolu. Jandarmayı siyasallaştıracak bir yasa. Türkiye’nin Güneydoğu'su şu an ülkenin hâkimiyetinde değil. Cizre’de trafik polislerine 20 litre benzin verilirken, şu an 6 litreye düşürülmüş. Çünkü sokağa çıkması istenmiyor polisin” dedi.

“SARAYDA 100 ODA SADECE CUMHURBAŞKANININ SESİYLE AÇILIYOR”

Aksaray’ın elektrik faturasının 1 milyon 140 bin lira olarak açıklandığını ve ibraz edildiğini ifade eden Halaçoğlu, şunları söyledi:
“Bir saray yaptırdılar, dün elektrik faturası ibraz edildi, bir aylık gideri 1 milyon 140 bin lira. Yakıt giderinden bahsetmiyoruz. Sarayda 1150 oda var, sadece 100 odası cumhurbaşkanı olan zatın sesine duyarlı ve ancak onunla açılıp, kapanıyor. Bu korku neden? Şimdide etrafına binalar yapılıyor, uçan saraylar alınıyor, helikopterler alınıyor. İç Güvelik paketi ile tıpkı Damat Ferit zamanındaki gibi kararlar alınıyor. Jandarma siyasallaştırılıyor. Damat Ferit Hükümeti gibi davranıyorlar. Eğer çok istiyorlarsa, yüzü kapalı kişilerle ilgili maddeleri zaman geçirmeden 1 saat içerisinde çıkaralım ama bunların arkasına asıl yapmak istediklerini gizliyorlar. Anayasa referandumunda olduğu gibi. 12 sene paralel dedikleri ile işbirliği yaptılar, ‘ne istediler de vermedik’ dediler. Esad’la kol kola girdiler, kahvaltılar ettiler, sonra diktatör dediler. Hukuku, bürokrasiyi paralel dedikleri insanlara teslim ettiler. Onlarla işbirliği yaptılar, bugün onlar yargılanıyorlarsa, hükümette yargılanmalıdır. Çünkü bunun hukuktaki adı işbirliği yapmaktır. Bizi kandırdılar demekle kurtulamazsınız. Peki yarın PKK ile müzakere oturdunuz, burada da yanıldık demeyeceğinizi nerden bilelim? Çünkü siz devlet yönetemiyorsunuz. Kibir bürümüş sadece maddiyat bürümüş.”

“AHLAKİ TAHRİBAT ORTAYA ÇIKTI”

Ülkede devletin hukuk, ordu gibi önemli kurumlarının tahrip edildiğini kaydeden Halaçoğlu, “Devlet kurumları tahrip edilirse devletleri yıkarsınız. Son 10 yılda 7 bin kadın öldürüldü, çocuk tecavüzleri, öldürmeler oldu. Sayısını biliyor musunuz bunların? Bunlar zamanında bu olaylar yüzde 1700 arttı. Ahlaki tahribat ortaya çıktı. Hani dindardı bunlar? Bilgisayarlar, Kuranı Kerim’le yetiştirilen gençlik vardı? Bonzai ne zaman çıktı, bunların hükümeti döneminde, uyuşturucu bunların zamanında arttı. Aile için cinayetler çıktı, ekonomik nedenlerle kavgalar bunların döneminde attı” diye konuştu.

“DOLAR YÜKSELDİ BİLAL KAZANDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından doların yükseldiğini belirten Halaçoğlu, “Dolar yükseldi, ‘faizleri indirin’ dedi. Faizleri indirirseniz, dolar yükselir. Dengede tutmanız gerekir. Kimler faydalandı, kimler kazandı dolarla? Dolarla iş yapan işadamlarımız kaybetti, iflasın eşiğine geldiler. Cumhurbaşkanı’ın oğlu Bilal ise gemiciğini 1 milyon 100 bin dolara sattı ve bir haftada 190 milyar kazandı. Yani doların yükselmesi ile kar etti. Nelerin oynandığını çok iyi görmemiz lazım” dedi.

“PROJELERİMİZİ ÇALIYORLAR”

Açıklamasında kırsal kesime yönelik projelerinden birini de açıklayan MHP’li Halaçoğlu, şunları söyledi: “Vatandaşa 300 tane koyun vereceksiniz, 2 yıl sonra ondan verdiğiniz koyunları geri alacaksınız. Yani o koyunların yavruları olacak. Yani böylece hem emeği ile vatandaşa kazandıracaksınız hem de verdiğinizi geri alacaksınız. Böylece vatandaş emeği ile koyunun sütü ile eti ve yünü ile kazanacak. Bu yönde projelerimiz var. Böyle projelerimiz bar. Bize diyorlar ya ‘projelerinizi açıklayın, projeleri yok’ diye. Projelerimiz var ama açıklayınca da çalıyorlar.”

Halaçoğlu, Meclis’te İç Güvenlik Yasası görüşmeleri sırasında iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan tartışmalarla ilgili olarak da, “Dünkü olaylardan sonra Meclis gaziydi şimdi tam gazi oldu” dedi.