* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye 'hayır' diyor, yok diğerleri 400-500 kişi 'evet' diyor, topunuz 'evet' dese ne yazar?"

"Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz"

Haber: Hakime TORUN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde konuştu.

"TOPUNUZ 'EVET' DESE NE YAZAR?"

Konuşmasında AP'nin Türkiye oylamasına değinen Erdoğan, "Dünyada şu anda milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor. Onlara yönelik atılan adım var mı? Yok. İşte Afrika, sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın, 7'den

70'e hepsi çözüm bekliyor. Atılan bir adım yok. Atılan adımı söyleyeyim. Türkiye, Avrupa Birliği'ne girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye 'hayır' diyor, yok diğerleri 400-500 kişi 'evet' diyor, topunuz 'evet' dese ne yazar?" dedi.

"KURU SIKI TEHDİTLERDEN NE BEN NE DE BU MİLLET ANLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aylan bebek kapaklarda yer aldı, ardından Ümran bebek yer aldı. Türkiye'de sadece 3 milyon mültecinin olduğu, mültecilerin olduğu dünyada sorun sadece Aylan bebek Ümran bebek midir? Değil. Dünyada, milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor. Şefkat bekliyor, atılan adım var mı? Atılan bir adım yok. Atılan adım, Türkiye AB'ye girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan, doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya, bildiriye evet, hayır diyor. Topunuz dese ne yazar? Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız. Aylan bebekleri sahile vurduklarında, Ümran bebekleri siz almadınız? 3 milyon mülteci için verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. Acaba Türkiye, sınır kapılarını açarsa ne demeye başladınız. Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır, bunu da bilesiniz. Bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben ne de bu millet anlar. Bunu da bilesiniz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Erdoğan'ın konuşması