CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '17 Aralık Operasyonu'nda suçüstü yakalandığını söyleyerek, "Bakanın 'Başbakan'ın onayıyla yaptım bunları' dedi, sonra istifa etti. Sen hala 'Komplo var' diyorsun. Bir numara sensin. Senin de istifa etmen lazım" dedi. Yeni kabineyi 'düşük profilli' bulan İnce, "Erken seçim galiba kapıda" diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile birlikte partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere tarifeli uçakla Gaziantep'e geldi. CHP'liler, havalimanında kalabalık partili grubu tarafından davul ve zurnalarla coşkuyla karışalandı. 
CHP Grup Başkanvekili İnce, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni kabineyle ilgili görüşünü soran gazetecilere, "Düşük profilli bir kabine. Erken seçim galiba kapıda" dedi.
'BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ'
İnce, '17 Aralık' operasyonun ardından Erdoğan Bayraktar'ın, gündem yaratan açıklamalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa etmesiyle ilgili de şunları söyledi:
"Başbakan suçüstü yakalanmıştır. Herkes 'bir numara'nın kim olduğunu çok iyi biliyor. Başbakan; 'Yok bunda komplo var, dış mihraklar var.' Sen bunları geç. Bak bakanın; 'Ben, Başbakan'ın onayıyla yaptım bunları' dedi, sonra istifa etti. Sen hala 'Komplo var' diyorsun. Bir numara sensin. Bakanlarının istifası yetmez, senin de istifa etmen lazım."
İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı 'AK Parti'nin derin devletinin bir unsuru' olarak tanımlamasıyla ilgili soruya ise "Genel Başkanımız söylemişse doğru söylemiştir" yanıtını verdi.