Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA) - CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, MHP'nin sağ seçmeni toplayabileceğini savunarak, "İyi bir politika uygulasa, seçmenin sesine kulak verse, ülke gerçeğine göre hareket etse, koltuk değneği olmasa MHP iktidara gider" dedi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Milletvekili  Akgöl, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'li Hasan Akgöl, MHP'ye ilişkin değerlendirmesine şöyle devam etti: 

"Bu memleketin yüzde 65'i, 70'i sağ seçmen mi? Siz sağ seçmeni bir yerden bir yere rahat taşıyabilirsiniz. MHP bu şansa sahip aslında. Ama ne yazık ki MHP dik durmuyor. MHP'yi üçe bölüyorum ben. Bunun yüzde 30'u; kafasını kessen başka yere gitmez. Yüzde 30'u; ülke gerçeğini görür, ülke gerçeğine göre, ülke menfaatine göre nereye vermesi gerekiyorsa oyunu oraya verir. 3'te 1'i de sola vermez en yakın sağa verir. Dolayısıyla bizim CHP olarak hedefimiz MHP içindeki yüzde 30 oy oranını almak."

Akgöl, Suriye politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır sözlerle eleştirirken, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler nedeniyle esnafların mağdur olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Suriyeli işyeri açmaya başladı. Reyhanlı'ya gidiyorsun, 10 işyerinden 7'si Suriyeli. Vergi, sigorta, bir şey yok. Benim esnafım nasıl rekabet etsin onunla? Bir de kamuda çalışmak için yasa çıktı, kimlik verilmeye başlandı. Bunu nasıl çözeceğiz? Beni İnşaat İşçileri Derneği Başkanı aradı, 'Çalışacak inşaat bulamaz olduk' diyor. Niye, Suriyeliler 20 liraya çalışıyor?"

ERDOĞAN, ESAD'LA OYNADI

Akgöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekte, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la hiç dost olmadığını, onunla oynadığını, Amerika'nın senaryosu uyarınca sınırların temizlenmesi için dost olmasının gerektiğini öne sürerken şöyle dedi:

"O günlerden bugünün hazırlığı vardı. Bakın 830 kilometrelik sınırlardaki mayınlar temizlendi, Suriye meselesi başladı. 'Irak Şam İslam Devleti' (IŞİD) diye bir şey yok. Suriye'de bulunan 25-30'a yakın terör örgütünden bir tanesi IŞİD. Siz beslediniz. Ben iddia ediyorum; IŞİD desin, Tayyip Erdoğan evinden çıkmayacak. O kaçak sarayından, evinden çıkamaz Tayyip Erdoğan. IŞİD'in çıkartılmasının nedeni tezkereydi, Suriye'ye müdahaleyi meşru hale getirmekti. Şu an IŞİD'i değil, Suriye'yi vuruyorlar. Bombalanan yer; Suriye. Tayyip Erdoğan, uyguladığı politikadan o kadar pişman ki, 7 yıl geriye dönse siyasetten elini ayağını çeker. Şu an tek derdi kendisi. Tüm önlemler, güvenlik paketleri Tayyip Erdoğan kendi canından korktuğu için."