CHP'li milletvekilleri, TMMOB'a bağlı meslek odalarının başkanları ile birlikte mecliste düzenledikleri basın toplantısında TMMOB Yasasında değişiklik içeren torba yasayı eleştirdi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ve CHP'li milletvekilleri ile TMMOB bağlı meslek odası başkanları ile beraber mecliste basın toplantısı düzenledi.

Demiröz, hazırlık aşamasında olan torba yasayı gündeme getirdi ve eleştirdi. İmar Yasası ve diğer yasalardaki değişiklikleri içeren torba yasa içinde TMMOB Yasanının değişikliğinin de bulunduğunu belirten TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, "Siyasal iktidar son torba yasalarla kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırma hazırlığında" dedi.

Yapı denetim alanında özel projelerin denetim kapsamına çıkartıldığını, yapı denetim kuruluşlarının yapısının değiştirilerek yıkım, riskli yapı tespiti, her türlü proje, yapı denetimi, işveren adına iş takibi yapabilecek teknik müşavirlik kuruluşları ile meslek alanlarında tekelleşme oluşturulduğunu ifade eden Soğancı, "Bu torba yasalarla doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, kıyılar, milli parklar, tarım alanları yapılaşmaya açılabilecek. AK Parti torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere parası olana imar hakkı getiriyor"dedi.