BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İktidar ve ana muhalefet partisi, İstanbul'da meydana gelen olaylardan nemalanmaya çalışıyor. Orada hayatını kaybedenler bizim insanlarımız. Onların tümüne rahmet diyoruz. Velev ki Berkin, protestocuların arasında olsun: Biz bu ölüme sevinemeyiz. Çocuk, o daha çocuk" dedi.
Ankara’dan karayoluyla Kayseri’ye gelen ve kent girişindeki Boğazköprü mevkiinde 250 araçtan oluşan bir konvoyla karşılanan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ardından Cumhuriyet Alanı'ndaki mitinge katıldı. Destici, "21 yıllık mazimizde, BBP asla doğruluktan şaşmadı. Yanlışlık kimden gelirse gelsin onun karşısında olacağız. Şehitler Haftasındayız. Şehit liderimiz Muhsin başkan ve Çanakkale şehitlerinden bu yana tüm şehitlerimizin kabirleri nur olsun" dedi.

Ülkede bir kayıkçı kavgasının sürdüğünü söyleyen Destici, şöyle devam etti:
"Milletimizi nasıl böleriz ve şaşırtırız oradan oy alabiliriz hesabı içindeler. Milleti şaşırtarak bize gelecek oyu asla istemiyoruz. Biz böyle yapanlara inat, birlik ve beraberlik sevgi ve saygı diyoruz. BBP’nin bu seçimlerdeki oyunun yükselmesi bazılarını rahatsız etti. 81 ilin hepsinde kendi adaylarımızla seçimlere katılıyoruz. Hem oy oranımızı hem de belediyle başkanlarımızı artıracağız. Bunların en büyük iftiraları belediyeler, iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmezmiş. Hodri meydan. Sivas Belediyesi başta olmak üzere, 3 katından az hizmet yapmışsak ben adayımı çekeceğim, sizi destekleyeceğim diyorum ama kimse yanaşmıyor. Yalanla dolanla aldatma ile asla milletten oy istemedik, istemeyiz."

'BİZ ÖLÜMÜNE SEVİNMEYİZ'

Mustafa Destici, İstanbul'daki ölümlere dikkati çekerek,şöyle konuştu:
"İstanbul’da yaşanan olanlara bakın. İktidar ve ana muhalefet partisi burada meydana gelen olaylardan nemalanmaya çalışıyor. Orada hayatını kaybedenler bizim insanlarımız. Onların tümüne rahmet diyoruz. Velev ki Berkin, protestocuların arasında olsun , biz bu ölüme sevinemeyiz. Çocuk, o daha çocuk. Aynı şekilde Burak Can da bizim canımızdır. Rabbimiz bu millete evlat acısı yaşatmasın. Hiç kimse, bu ölümlerin üzerinden siyaset yapmasın. Ölümden kimseye fayda gelmemiştir gelmeyecektir. Bu ölümleri bahane edip, milleti sokağa çekerek , kamplaştırarak, milleti çatıştırmak isteyenlere taviz vermemeliyiz. Çünki hepimiz aynı gemininin içindeyiz. Bu millet sabırlıdır hoşgörülür amma, yeri zamanı gelince, bu millet bayrak için devlet için canını malını vererek., vatanın bir karış toprağını bile vermez."

Destici konuşmasının son bölümünde 'çözüm süreci'ne değinerek, "Bu süreç terörü çözmez demiştim. PKK’yı siyasallaştırır ve devletleştirir dedik. Adım adım bizim dediklerimiz oluyor. Siz uyuyamaya devam ederken, atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Biz artık lafa değil icraata bakıyoruz. Bakın birileri 'Bu yerel seçimden sonra özerkliği ilan edeceğiz' diyorlar ama bizimkilerden tıs yok cevap yok" diye konuştu.
BBP Genel Başkanı Destici, Kayseri’den karayoluyla Kahramanmaraş'a geçti.