Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını dedesi Şeyh Ahmet Efendi'nin imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Baykal, namaz sonrası gittiği börek salonunda hazırladığı börekleri gazetecilere ve partililere ikram etti.

Deniz Baykal, Kurban Bayramı tatilini Antalya’da geçiriyor. Baykal, bayram namazını CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve partililerle geldiği Kaleiçi'ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal ve beraberindekiler Antalya'nın meşhur börekçisi Avcuoğlu Börek Salonu'na gitti. Salondakilerle bayramlaşan Baykal, bir süre izlediği börek ustasının yerine geçerek ilk önce önlüğünü bağladı. Tezgâhtaki hamuru önüne alarak açan Baykal, börek ustası gibi hamuru havada çevirerek şekil verdi. Baykal, açtığı hamurun içerisine kıyma koydu. Baykal'ın hazırladığı börek fırında pişirildikten sonra gazeteciler ve partililere ikram edildi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Baykal, tüm İslam âleminin bayramını kutladı. Bayramların insanın kendisini sorgulaması için vesile olduğunu ifade eden Baykal, buna herkesin ihtiyacı olduğunu ifade etti.

        Bayramların toplumsal dayanışmayı artırıp, toplumsal sorumluluğu gözden geçirmeye vesilesi olması gerektiğini dile getiren Baykal, “Hem insan hem millet olarak içinden geçmekte olduğumuz bunalımlı, sıkıntılı dönemi şöyle bir durup sorgulamalıyız. 'Nereye gidiyoruz?' diye sormasına her şeyi yeniden düşünmesine ihtiyaç var. İnşallah gelecek bayramlar daha iyi olur. Milletimizin yüzü daha çok güler. Buna ihtiyaç var. Bugün bütün bunları geride bırakarak birbirimize olan duygularımızı, dostluğu, dayanışmayı tazeleme zamanıdır. Bunu yapmalıyız hep birlikte.” diye konuştu.