Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık'ta geçtiği iddia edilen 4 ayrı ses kaydı Ankara’da hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Ses kaydının internete düşmesinin ardından CHP MYK'sı olağanüstü toplandı. Ses kayıtlarının internete düştüğü sıralarda Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da çalışıyordu. Saat 22.50’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan Başbakanlığa geldi. Erdoğan-Fidan görüşmesi sürerken Başbakanlık konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'DEN İSTİFA ÇAĞRISI


CHP'nin olağanüstü MYK'sı devam ederken toplantı arasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Haluk Koç internetteki ses kaydıyla ilgili konuştu.

Koç şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu Başbakan, şu andan itibaren istifa etmelidir. Türkiye bu kirle bu yükle yoluna devam edemez. Şimdi 17 Aralık'tan sonra Türkiye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü, o baskıyı, o karartmayı, o iddiaların sorgulanamaz, yargılanamaz, takip edilemez noktaya taşınması için yapılan olağanüstü yasama gayretlerini bir kez daha anlıyoruz. Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik kapatılmak istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bir kere daha açık ve net olarak söylüyorum, bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni, bu kirli ilişkilerin ortasında olan bir kişinin yönetmesi asla kabul edilemez. Bu Hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir. Sayın Genel Başkanımız yarın saat 13.30'da TBMM'deki grup toplantısında detaylı konuyla da ilgili ve bu tabloyu değerlendirecek açıklamayı ayrıca yapacaktır. Olağanüstü toplantımız devam ediyor. Bu aşamada bu görüşleri, Merkez Yönetim Kurulu toplantısından çıkan bu ortak talebi sizlere aktarmakla görevliyim ve Türkiye için umarım yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye hırsızlıkla, arsızlıkla, rüşvetle, kirlilikle, yolsuzlukla olan sınavını geçecektir. Buna inancımızı ifade ediyoruz ve bu Hükümetin bu saatten itibaren bizim gözümüzde meşru bir hükümet olmadığını, hırsızlıkla, yolsuzlukla malul durumdaki bir kişi tarafından bu ülkenin yönetilemeyeceğini bir kere daha huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.”

CHP'Lİ TEKİN: TAPELERİN DOĞRULUĞUNA İNANIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, CHP'nin olağanüstü MYK toplantısının ardından Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "tapelerin doğruluğuna inanıyoruz" dedi.

Bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kaydı olduğu ileri sürülen 17 tapenin internette ses kaydı olarak yayınlandığını söyleyen Tekin, "17 tane tape açıklandı. Hiçbirini yalanlamadılar. Bunu da yalanlamaları mümkün değil. Bu açıklanan tapelerin doğruluğuna da inanıyoruz. Başbakan'ın, oğlunun konuşmaları. Konuşmalar, Başbakan'ın kendisinindir" dedi.