Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer benim istihbarat teşkilatım bu tür görüşmeleri yapıyorsa siz niçin bundan rahatsız oluyorsunuz? Eğer orada bir çözüm umudu varsa biz bunu ararız arkadaşlar. Birilerine rağmen ararız çünkü biz bu ülkede anaların gözyaşı dinsin istiyoruz, bu akan kan dursun istiyoruz, bunun için bu adımları atıyoruz. Aksi takdirde bunu durduramazsınız, bu olabilir, şu olabilir hepsi. Şu anda bu işin kanatları belli, İmralı'ya ben getirip koymadım onu." dedi.

Erdoğan, Balıkesir,  Asya Termal Tesisleri'nde, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, salondaki bir kişinin ''Bebek katili ile bir araya gelmek'' ifadesinin kullanıldığını belirterek, ''Dünyada hangi ülkeye giderseniz gidin o ülkenin iktidarları istihbarat örgütleriyle, ki istihbarat örgütlerinin mensubu dünyada 'ajanlar' diye anılır ve onlar vasıtası ile sadece terör suçluları ile değil her türlü suçluyla giderler onlar vasıtası ile görüşmeler yaparlar, onlardan belli şeyleri almanın gayreti içerisine girerler ve çözümü böyle getirirler.

Bunlar olmaksızın zaten çözüm olamaz. Şu anda eğer benim istihbarat teşkilatım bu tür görüşmeleri yapıyorsa siz niçin bundan rahatsız oluyorsunuz? Eğer orada bir çözüm umudu varsa biz bunu ararız arkadaşlar. Birilerine rağmen ararız çünkü biz bu ülkede anaların gözyaşı dinsin istiyoruz, bu akan kan dursun istiyoruz, bunun için bu adımları atıyoruz. Aksi takdirde bunu durduramazsınız, bu olabilir, şu olabilir hepsi.

Şu anda bu işin kanatları belli, İmralı'ya ben getirip koymadım onu. İmralı'ya da geçmişte sol, MHP biliyorsunuz liberal bunların ortaklaşa hükümetinde geldi yerleştirildi. İsabetli de olmuştur belki bir 'F' tipi cezaevinde olsa her gün oralarda binlerce insan belki gösteri yapacaktı. Attıkları adım isabetli de olabilir." diye konuştu.

"GAZİ OLMAYI İSTİSMAR ETMEYELİM"

İmralı ile görüşmeleri eleştirenlere yanıt veren Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu anda İmralı'da niye görüşmeler yapılıyor? Veya birileri ile niye görüştürülüyor? Bakın biz şu anda avukatları ile görüştürmüyoruz, niye; yalan yanlış haber getirip taşıdıkları için ama ailesi ile hakkı olan bir çerçevede görüşmesini yaptırıyoruz. Bunların da bize ulusal ve uluslararası çerçevede bir şeyler kazandırdığına da inanıyoruz.


Buradan eğer bir çıkış olacaksa biz bu çıkış yolunu şu anda deniyoruz, deneriz ve bundan da yılmayız ve birilerine rağmen de bunu ertelemeyiz. Eğer biz bu adımı attıysak burada bir çözüm yolu olduğu için. Bir defa bu hiç şık değil. Bak şimdi gazi olabilirsin, eyvallah. Bu bizim de başımıza gelebilir. Bir şereftir onunla öğün. Ama gazi olmayı istismar etmeyelim. Biz şehidimize de gazimize de AK Parti iktidarı olarak geldiğimizden bu yana tarihinde olmayan imkanları sağladık. Niye? Bu millet bu vatan için bu adımları attıklarından dolayı. Tazminatsa tazminat, maaşsa maaş.

Eşi emekli olacağı binbaşı, yarbaylığa kadar ne alacaksa terfi devam etmek suretiyle bunlar. çocuklarına iş verme noktasında iş. Biz bunları ikiye çıkardık, niye? İstiyoruz ki onlar bu toplumda asla mağdur olmasınlar. TOKİ konutlarında tercih, faizsiz, enflasyonsuz. Bunları hep onlara biz sağladık. Niye? Şehidimize gazimize bu noktada sahip çıkalım diye. Bu adımları attık, bunları lütfen görelim ama istismarını yapmayalım. Önüne gelen her yerde kendine göre şehit gazi dernekleri oluşturuyorlar, kuruyorlar. bu da olmaz.

Bu bir yere kadar saygıyı getirir bir yerden sonra bakarsınız bu saygı kaybolur. Niye? Çünkü vatandaş millet burada bir istismarın olduğunu anladığı andan itibaren o saygısını kaybeder. Ama biz gerçek anlamda şehidimizin gazimizin başımızın üzerinde yeri olduğunu bildik onun içinde bu adımları attık ve bundan sonra da atarız. Hiç burada bir tereddüt söz konusu değildir."