İstanbul 2. Bölge'nin tek bağımsız milletvekili adayı olan Rumeli kökenli milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı iddialı konuştu. aydınSes'e açılmalarada bulunan Ayhan Bölükbaşı, seçmene seslenerek "Dayatmalara değil, Bölükbayı'na oy verin" dedi. Bölükbaşı'nın hedefinde ise en az 100 bin oyla milletvekili seçilmek var.

AK Parti ile yollarını ayıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş eski Genel Müdürü, Esenler Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı İstanbul 2. Bölge'nin tek bağımsız milletvekili adayı. Bölükbaşı, 1 Kasım'da bölge seçmeninden kendisine oy vermesini istiyor.

1 Kasım 2015 erken seçimlerin ardından Türkiye’deki siyasette büyük değişimler yaşanacağını belirten İstanbul 2.Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı, “Partilerinin gönderdiği dayatma milletvekillerine oy vermek istemeyen herkesi kendi içlerinden bağımsız aday olan Ayhan Bölükbaşı’na oy vermeye davet ediyorum” dedi.

Siyasi partilerin başta Esenler olmak üzere Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Sultangazi, Eyüp, Kağıthane ve Bayrampaşa ilçelerinden milletvekilliğine layık insan bulamamalarına tepki için bağımsız aday olduğunu belirten İstanbul 2.Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı açıklamalarına şöyle devam etti;

ARTIK YETER ÖZGÜR İRADENİZİ KULLANIN

“Daha öncede söylediğim gibi siyasi partiler bu dönemde de Esenler, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Sultangazi, Eyüp, Kağıthane ve Bayrampaşa ilçelerinde milletvekilliğine layık insan bulamamışlar ve dışarıdan dayatma adaylar göndermişlerdir. O ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız da “Artık yeter” diyerek özgür iradeleriyle bağımsız aday olan Ayhan Bölükbaşı’na çok büyük bir teveccüh gösteriyorlar.

SEÇMENLERE DAYATILAN ADAYLAR SİYASİ PARTİLERDE

Bende sizlerin aracılığıyla milletvekilini kendi tercihi ile seçmek isteyen herkesin Ayhan Bölükbaşı’na oy vermesini bekliyorum. Çünkü bu zamana kadar tüm seçmenler kendilerine dayatılan adaylara oy verdiler. Kendi özgür iradeleriyle bir milletvekili seçmediler ve kendilerine partilerinin sunduğu adaylara oy verdiler. Bakın her gittiğim yerde vatandaşlara soruyorum İstanbul’da 85 tane milletvekili var ve bunları siz seçip parlamentoya gönderdiniz. Bu milletvekillerinden 10 tanesinin ismini sayabilir misiniz? Maalesef sayamıyorlar. Hatta 5’ni sayın dedim onu da sayamadılar. Çünkü kendilerinin seçtiği milletvekilleri partileri tarafından kendilerine dayatılan kişilerdir. Ama artık gördüğüm kadarıyla halkımızın kendilerine dayatma milletvekillerine karnı tok.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR

Çok net söylüyorum Ayhan Bölükbaşı 1 Kasım’da milletvekili seçildikten sonra siyasi partiler ya kendi bölgelerinde yaşayan insanları aday gösterecekler yada bu dayatmalara benim gibi tepki koyan onlarca bağımsız aday çıkacak.    


Son olarak bir birinden vefakar, cefakar ve fedakar Yönetim Kuruluma, birbirinden değerli dernek başkanlarıma, federasyonumun çatısı altında olmayıp iş birliği içerisinde olduğumuz dernek başkanlarımıza, Ayhan Bölükbaşı’na gönül vermiş tüm gönül insanlarına saygılarımı sunuyor bana desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

100 BİNİN ÜZERİNDE OYLA MİLLETVEKİLİ OLACAĞIMA İNANIYORUM

Esenlerlim başta olmak üzere çok büyük teveccühe mahzar olduğumu biliyorum. Bu teveccühü her gittiğim yerde görüp yaşadığım için inşallah 100 binin üzerinde bir oyla 1 Kasım akşamı bağımız milletvekili olacağıma gönülden inanıyorum.”