AKP ile CHP arasında koalisyon için yapılan ilk görüşmeden birliktelik ya da erken seçim için ihtimal ''Yüzde 50-50'' olarak açıklandı. Ankara Palasta yapılan ve 5 saat süren görüşmede taraflar ''Kırmızı çizgilerini'' dile getirdi. AKP heyeti başkanı Ömer Çelik ''4-5 toplantıya daha ihtiyacımız var." dedi. Görüşmelerin 10-12 gün sürmesi ve anlaşma ya da, toplantıların sona erdirilmesi öngörülüyor.

Görüşmeye AKP'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı. CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, görüşmeden sonra ''Her şey açık yüreklilikle konuşuluyor. Mzakere başlıkları da belirlendi. Görüşmeler gün aşırı devam ederek önümüzdeki hafta sonuna kadar büyük ihtimalle bütün başlıklar iki taraf çerçevesinde değerlendirilecek. Uzlaşılan, uzlaşılmayan, tartışma noktası olan çeşitli konular var" dedi. Ömer Çelik de "Şu anda bir arayış içindeyiz. Bu arayışı ne kadar bir ortaklığa dönüştürürüz, bakıyoruz'' açıklaması yaptı.

TARTIŞMA DA YAŞANDI

Toplantıda zaman zaman sert boyutta eleştirilerin yapıldığını belirten Haluk Koç da, "Amaç ülkenin çözümsüz, hükümetsiz kalmaması. Herkes çok açık, çok net, zaman zaman sert boyutta da eleştirilerini, tespitlerini yapıyorlar. İki siyasi partinin pozisyonları belli.'' dedi.

Çelik de konu başlıklarını çıkardıklarını vurgulayarak tek tek değil, konuların geneliyle ilgili değerlendirme yaptıklarını vurguladı, ''4-5 toplantıda konuları bitirmeyi düşünüyoruz. 10-12 maddemiz olacak. AK Parti herhangi başka bir şeye dönüşmeyecek. AK Parti olarak kalacak. Herkes kendi ilkeleri çerçevesinde masada oturuyor. Herkes ilkelerini koruyor.'' açıklaması yaptı.