MECLİS'teki yemin töreni sırasında ezbere okumak istediği metni yarıda unutunca tekrarlayan AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habip Soluk, 'Kürsüye giderken şaşıracağımı tahmin ettim" dedi.
Milletvekilliği genel seçimlerinde Sivas'tan Ak Parti Milletvekili seçilen Mehmet Habip Soluk, Sivas'ta basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Özel bir restoranda düzenlenen kahvaltıya, Mehmet Habip Soluk'un yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin de katıldı. Sivas'a yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Soluk, TBMM'de yemin töreni sırasında yaşadığı olayı da anlattı.
Ezbere okumak istediği yemin metnini unutup tekrar etmesi ile ilgili soru üzerine Soluk, "Ben bu yemini ezbere okuyacağım dedim ve o niyetle kürsüye giderken şaşıracağımı tahmin ettim. Bir boşluk hissettim kendim. Kürsüye gitmeden önce Süleyman Soylu ile yan yana oturuyorduk ve kendisine 'Başkan ben burada şaşıracağım' dedim. Metnin 'Anayasaya sadakatten ayrılmayacağım' kısmında şaşırdım. Ben köylü çocuğuyum ve doğallığımdan bu zamana kadar hiç bir şey kaybetmedim. Orada da kaybetmedim ve başa dönerek yeniden ezbere okudum" dedi.

FOTOĞRAFLI