KARTEPE (Kocaeli), (DHA) - KOCAELİi'nin Kartepe İlçesi'nde dün gerçekleştirilen AK Parti ilçe kongresinde, seçime tek liste ile gidilmesi konusunda prensip kararı alınmasına rağmen, kadın partili Hatice Bilecen'in aday listesi hazırlaması kongrede tartışmalara neden oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da izlediği kongrede, kadın adayın başvurusu, 'listedeki yönetim kurulu adaylarının salonda olmadığı' gerekçesiyle reddedildi. 

Kartepe Uzunçiftlik semtindeki bir düğün saloınunda gerçekleştirilen kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Millevekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, diğer ilçe teşkitalıtlarının başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

AK Parti'de kongrelerde seçime tek liste ile gidilmesi konusunda prensip kararı olmasına rağmen, bir ay öncesinden aday olacağını açıklayan Hatice Bilecen, tüm çabalara rağmen aday olmaktan vazgeçmedi. İl yönetiminin Hasan Kandaz üzerinde karar kıldığı kongrede, Hatice Bilecen ortaya çıkarak elindeki listeyle divan başkanlığına başvurdu ve adaylığını açıkladı. İl yöneticileri ise, tek aday konusunda genel merkez kararı olduğunu belirterek başvurunun kabul edilmemesini istedi.

İŞLEME KONULMADI

Bu gelişmeler üzerine Bakan Taner Yıldız ile kongreye katılanlaran  yüzleri asılırken, daha sonra başvuru kabul edildi. Ancak Hatice Bilecen'in listesinde yer alan isimler tek tek okunduğunda 30 kişilik yönetim kurulu adayından sadece 4'ünün salonda bulunduğu  belirtilerek adaylık başvurusu işleme konulmadı. 
Hatice Bilecen ise listesindeki adayların salonda bulunduğunu, onlara baskı yapıldığını iddia etti. Bunun ardından da onu listesindeki bazı adaylar ve destekleyenler ile diğer aday ve parti yöneticileri arasında itişmeler ve sert tartışmalar yaşandı. Olaylar daha sonra yatıştırıldı. 

Tek liste ile gidilen seçimleri Hasan Kandaz başkanlığındaki yönetim kazanırken, Hatice Bilecen ise bugün sosyal paylaşım sitesinde eleştirilerde bulundu.