PKK'nın dağa götürdüğü çocuklarını bırakması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 5 gün önce oturma eylemi başlatan aile sayısı 9'a çıktı. Aileleri ziyaret eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a çağrıda bulunarak, "Eğer çok gurur duyuyorsan dağa gidenlerle; bir tane kızın var onunla birlikte dağa çık diyorum" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eyleme bugün de Dicle Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2'nci sınıfı öğrencisiyken 7 ay önce PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen Veysel Çapa'nın ailesi ve 14 yaşındayken 3 yıl önce örgüte katılan M.O.'nun aileleri de katıldı.
Oturma eylemi yapan aileleri dün ziyaret eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Miraç Kandili nedeniyle bugün de ziyaretlerine geldi ve ailelerin çocuklarına kavuşması için dua etti. Yaşadıkları dramı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anlatan anneleri dinleyen milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, gözyaşlarını tutamadı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A ÇAĞRI

8 Nisan günü kız kardeşi S.U.'nun PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen abla Sevim Uçakay, kız kardeşinin getirilmesi için BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek şöyle dedi:
"Bir ses çıksın, susarak neyi halledecekler? Selahattin Demirtaş gelsin, konuşsun. Kendi çocuğu nerde? Dizinin dibinde. Niye susayım? Yeter artık. 'Halkım için mücadele edeceğim' diyor, ben de onun halkıyım. Benim derdim, kız kardeşim nerde? Tabii kendi çocukları Amerika'da okuyor. Benim kız kardeşim nerde? Dağ başında? Gelip derdime derman olsunlar. 'Kızım ne derdin var?' diye sorsunlar. Sustum yeter, ben 40 gündür bunun acısını çekiyorum. Benim kız kardeşimi bana getirsin."

AK PARTİLİ VEKİLKERDEN DESTEK

Sevim Uçakay'ın konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan AK Partili Milletvekili Mine Lök Beyaz da, ailelere destek çağrısı yaparak, "İşte bu kız çocuğunun ablası gibi herkes çocuklarını istese artık bu iş bitecek" dedi.
PKK'nın 6 yıl önceki bombalı eyleminde oğlu Eren Şahin'i kaybeden Ak Parti Milletvekili Oya Eronat da "Oğlu 4 yıl önce giden bir anne ve 22 yıl önce kardeşini dağa kaptırmış bir anne bir abla var. 'Oğlumu da kardeşim gibi dağa kaptırmak istemiyorum' diyor. Peki 14 ve 15 yaşındaki çocuklar kendi isteğiyle dağa gidiyor olabilir mi? " dedi.
Oya Eronat, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursal Aydoğan'ın, burada eylem yapan ailelere 'Gurur duyun çocuklarınız dağa çıkıyor' dediğini de hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir milletvekili hanımefendi, bu ailelerden kendisine telefon açılıyor, 'Gurur duyun çocuklarınız dağa çıkıyor' demiş. Ben de o hanımefendiye sesleniyorum, adı basında çıktığı için de açıklayacağım. Nursel hanıma sesleniyorum; Eğer çok gurur duyuyorsan dağa gidenlerle, bir tane kızın var onunla birlikte dağa çık diyorum. Bırakın bu çocukların peşini diyorum."