BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başbakanlık koltuğunu Reyhan Nur Ünlü'ye devretti. Başbakan Davutoğlu'nun koltuğuna oturan Reyhan Nur Ünlü, çocuk bakanlardan oluşan kabinenin kadın ağırlıklı olmasının ülke yönetimine katkısıyla ilgili sorulan bir soruya "Bana kalırsa bir değişiklik olmaz. Neden? Bayan ya da erkek fark etmiyor" diye yanıt verdi.

DAVUTOĞLU: İNŞALLAH İLERİDE KALICI OLARAK DA BAŞBAKANLIK YAPARSINIZ

Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Başbakan Davutoğlu, kabulde Başbakanlık koltuğunu Reyhan Nur Ünlü'ye devrederek çocuklardan oluşan bir Bakanlar Kurulu toplantısı düzenledi. 64'üncü Hükümet Dönemi'nin 23 Nisan Özel Oturumu'nda Davutoğlu'ndan koltuğunu devralan Ünlü, çocuk bakanlardan oluşan kabine üyelerinden bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra kabineye hitap eden çocuk başbakan Ünlü, 'Mülteci Gelecek Projesi' isimli çalışmasını anlatarak, "Projemizde mültecilere hem maddi hem manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Yeri geldiğinde onların abileri, ablaları yeri geldiğinde kardeşleri, can dostları oluyoruz. Hedefimiz farkındalık yaratıp büyük kitlelere ulaşmak" dedi. Başbakan Davutoğlu da Reyhan Nur Ünlü'ye gelecekte başbakanlık yapması konusunda temennide bulunarak, "Bu ilk tecrübenizdi. İnşallah ileride kalıcı olarak da başbakanlık yaparsınız" ifadelerini kullandı.

ÇOCUK BAŞBAKAN REYHAN NUR ÜNLÜ: BAYAN YA DA ERKEK FARK ETMİYOR

Bakanlar Kurulu'nda söz alan çocuk bakanlar, bakanlık görevleri hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Çocuk başbakan Reyhan Nur Ünlü, konuşmasının ardından soru da kabul etti. Bir gazetecinin, çocuklardan oluşan kabinenin kadın ağırlıklı olmasının ülke yönetimine nasıl bir etkisi olacağına yönelik sorusunu yanıtlayan Ünlü, "Aslında bana kalırsa bir değişiklik olmaz. Neden? Bayan ya da erkek fark etmiyor. O yüzden" diye konuştu. Çocuklardan oluşan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Başbakan Davutoğlu, çocuk başbakan ve bakanlara hayat boyu hatıra olarak saklamaları için üzerinde isimlerinin ve ünvanlarının yazılı olduğu plakaları verdi.