Diyarbakır'da önceki gün güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında yaşanan çatışmada PKK'nın bölge komutanının öldürülüğü ortaya çıktı. Mardin nüfusuna kayıtlı Hüseyin Akdoğan'ın (34) yıllardır terör örgütü PKK'nın içinde faaliyet gösterdiği belirlendi. Akdoğan'ın kısa süre önce örgütün sözde bölge komutanı olduğu belirlendi.
    
Terör örgütü PKK, kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü kırsalında ölü olarak ele geçirilen 3 teröristin kimliğini açıkladı.
Öldürülen teröristlerden birinin Armanc Kerboran kod adlı Hüseyin Akdoğan olduğu ve PKK bölge sorumlusu olarak bölgede bulunduğu belirtildi. Öldürülen diğer iki teröristin ise Aram Şigani kod adlı Harun Edemen ve Lezgin Amed kod adlı Ali Çakmak olduğu belirtildi.
    Diyarbakır'da iki gün önce Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı Birlikleri Dicle ilçesi Kurşunlu köyü kırsalında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'yla birlikte yürüttüğü operasyonda terör örgütü militanlarıyla sıcak temas sağlandı. Yaşanan çatışmanın ardından 3 terörist, silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı öldürülen PKK'lılarla ilgili bilgileri yayınladı. Sitede öldürülen sözde bölge komutanının, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin ile çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.