Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından polis ve jandarmaya yönelik düzenlenen eş zamanlı saldırılar sonucunda 1 askerle 1 polis şehit olurken 3 kişi de öldü, 7’si jandarma 10 kişi yaralandı.

Aralarında yaklaşık 100 metre mesafe bulunan ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma komutanlığına yönelik saldırı dün gece saat 22.10’da meydana geldi. Emniyet ve komutanlık uzun namlulu silahlarla tarandı.

1 polis 1 asker şehit

Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Silah sesleri nedeniyle tedirginlik yaşayan ilçe halkı evlerine kapandı. Saldırı sonucunda 1 asker, 1 polis memuru toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği, 7’si jandarma görevlisi 10 kişinin de yaralandığını açıkladı. Şehit askerin Jandarma Komando Er Celal Kızılkan olduğu belirtildi. Çatışma sırasında iki ateş arasında kalarak yaşamlarını yitiren sivil vatandaşların isimlerinin Necdet Güreli, Tayyar Güreli ve Osman Ertaş oldukları öğrenildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, çatışmadan sonra kobra helikopterlerin teröristlerin kaçış noktalarına doğru operasyon düzenlediğini belirtti.

Bu arada saat 22.50 sıralarında da Hakkâri kent merkezinde patlama oldu. Polis, patlamaya yol açan bombayla ilgili inceleme başlattı.

Muş’ta yük trenine bomba


Tatvan-Elazığ seferini yapan yük treni, dün saat 13.00 sıralarında Muş’un Yamaç Köyü yakınlarından geçerken terör örgütü PKK’nın raylara yerleştirdiği iddia edilen bomba patlatıldı. Trenin 18, 19 ve 20’nci vagonları raydan çıkıp devrildi. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.