Altın Kelebek, Türkiye’nin en önemli ödüllerinden biriydi, fakat Hürriyet bunun için bir tane sponsor buldu. Tabii ki sponsorların etkisi de bu ödüle damgasını vurdu. Şimdi bu ödül töreninde tartışılan en önemli konu, İbrahim Tatlıses’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilmesi oldu. İbrahim Tatlıses, Türkiye’de ses olarak sevilen fakat yaptıkları ile tepki gören bir kişidir. Kadına şiddet, eski eşini bacağından vurma gibi eylemleriyle büyük ölçüde skandallara imza atmış bir kişiydi. Niçin bu ödül ona verildi? Bu tartışma gündemde. İbrahim Tatlıses şovuyla fazla tutmamış, fakat şovu yaptıran firmanın ödüle büyük etkisi olduğu da ortaya çıkmıştı. 
Pantane ile birlikte Pantane’nin reklamlarında öne çıkan kişiye büyük şov yaptırılmış ve şaibeli ödüller verilmişti. Hürriyet’in ve Kanal D’nin belirli sanatçılarına ödüller verilmiş, Kanal D’de akşam haberleri sunan kişiden çok daha kaliteli bir şekilde haberleri sunan Serdar Cebe yerine ödül almıştı. Ayrıca artık tarihe karışmış olan 5N1K programının sunucusu Cüneyt Özdemir’de ödül almıştı. Bu ödüllerin şaibelilerini daha da fazla saymak mümkün. Ne oldu? Şimdi Ahmet Hakan ödülleri savunuyor. Hürriyet her geçen gün dibe vururken, şimdi bu şaibeli ödül töreni ile daha da fazla imaj kaybediyor. 
Hürriyet’in hala saygın yazarları var. Sedat Ergin Türkiye’de dış politikayı en iyi algılayan ve değerlendiren yazarlardandır. Birkaç kişiyi daha gösterebiliriz, fakat devamlı Erdoğan’a yağ çeken Abdülkadir Selvi ve yaşıyla, yazdıklarıyla artık müzeye kaldırılması gerekilen Doğan Hızlan gibi yazarlarda bu gazetede yer alıyorlar. 
Ümit ederiz ki önümüzdeki günlerde Hürriyet, sahibine rağmen saygın havasına tekrar kavuşur ve Altın Kelebek’i de yaparsa kendisi sponsorsuz yapar.

Prof. Dr. Faruk Şen – 10.12.2021