Tendinitin tedavi yollarını anlatmamadan önce birkaç kısa bilgi vermek konuyu daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.  Kısaca, tendonlar kemik ve kasları birbirine bağlayan lifli yapılardır. Bu yapıların çeşitli nedenlerle iltihaplanmasına da tendinit denir. Zaten tendinit (tendonisit) kelimesi tendon ve itis kelimelerinden türemiştir. İltihaplı tendon anlamına gelir.

Genelde, yaşlandıkça tendonların basınçlara dayanma güçleri azaldıkları için orta yaş sonrasında daha çok görülür. Bununla birlikte tendinit rutin spor ve işyerindeki tekrarlanan hareketler gibi eklemleri aşırı kullanılmasıyla da sıklıkla oluşmaktadır. Tendinit teorik olarak tüm tendonları etkiler, ancak bilek, dirsek, omuz, kalçalar ve topuk (aşil tendonu) en çok iltihaplanan bölgelerdir. Gelişmesinde başka sebepler de etkili olur. Tendinit rahatsızlığının en yaygın nedenleri arasında aşağıdakiler bulunur:

• Egzersiz yükü, mesafe ve hızdaki aşırı artışlar 
• Spor yada egzersizde ki yanlış teknik uygulamaları
 
• Yapısal anormallikler
 
• Uygun olmayan ekipmanlar ve çalışma koşulları
 
• Kas dengesizlikleri
 
• Tendon yaralanması tedavi sürecini kısa tutmak

Tendinit nasıl tedavi edilir?

Tendinit tedavisinde ilk aşama, inflamasyonu kontrol altına almaktır. Eğer tendon akut olarak iltihaplanırsa (dokunmaya duyarlı, şişmiş ve hareketle ağrılı) önce tedavide iltihaplanmayı azaltmaya odaklanmalıdır.

Eğer problem akut iltihap ise, dinlenme tendinit tedavisinde kesinlikle çok önemlidir ve bir sporcunun uyması gereken en önemli kuraldır. Kişilerin bu noktaya dikkat etmemesi durumunda akut iltihap kronik bir tendinit haline dönüşme riski taşır.

Bir tendinitte inflamasyonu (kızarıklık, ısı artışı, şişkinlik) azaltmaya çalışırken, ilk tedavi egzersizler üzerinde değil, iltihaplı tendonu yatıştırma üzerine çalışılır. Bu, tendinit tedavisine karşı bir burkulma veya bir gerginlik tedavisi arasındaki temel farktır. Çoğu akut yaralanma için geleneksel rehabilitasyon protokolleri artan hareket aralığı ve çevredeki kasları, tendonları ve bağları güçlendirmeye odaklanırken, tendinit için başlangıç ​​tedavisi iltihaplanmayı azaltmaya yöneliktir.

Tendinit tedavisini yapan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, sadece bu sağlık sorununun değil, lenfodem tedavisi, kalça kireçlenmesi, ozon tedavisi, parkison tedavisi, kupa tedavisi gibi alanlarda da uzmanlaşmış bir ekibe sahiptir. Bu yüksek standartlara sahip sağlık kuruluşlarını tercih etmeniz sizin her zaman yararınıza olacaktır.