Gebze Kereste ve İnşaatlık Kereste Ürünleriniz 2016 Fiyatlarımız

Bayındır Tomruk olarak en güncel fiyatlarımız ve kaliteli ürün çeşitliliğimiz ile müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

Tomruk işi çok meşakkatli ve bir o kadarda zor bir sektördür. Hem işin yapılması kısmında hem de satın alma kısmında cinslerine göre ayrılmaktadır. Her cinsin kalitesinin anlaşıldığı birçok ayrıntılı detaylar bulunmaktadır. Satın alam işleminde orman ürünlerinin hangi türün nasıl özelliklere sahip olduğunu anlayabilirsen hiçbir sorun yaşamayız. Aksi halde kullanacağımız alana uygun olmayan ve hangi türde ürün aldığımızı bilmeden sipariş vermek büyük sorundur. Gebze’de getirmiş olduğumuz kerestelerimiz sınıfının en iyisidir.

Ağacılar gövdesi kalite bakımından birkaç sınıfa ayrılmakta, en değerli ve verimli olan kısmı ise topraktan 15 metre yukarıda olan kısmıdır. Bu kısım mobilya ve inşaatlık alanlarda en çok tercih edilen standarttır. Gebze kerestenin tercih edilme nedenleri genellikle reçinasız, yağmura, soğuk koşullarda çok iyi dayanması ve istenilen her alanda kullanımında hiçbir sorun yaşanmamasından tercih edilmektedir.

Bir tomruk cinsini aynı cinsinden çok daha ucuz veya kalitesiz oluşu, o tomruğun böcekler veya dış etkenler tarafından zarar görürmüş olmasından dolayıdır. İnşaat alanında kullanılacak olan inşaatlık kereste seçiminde çok hassas ve bilinçli kişiler tarafından seçilmelidir.  Çürük kovukları olan tomruklardan elde edilen keresteler inşaat alanında kesinlikle kullanılmamalıdır. Yapı ve inşaat sektörümde genellikle tercih ettiğimiz kereste türü çamdır.

Bu çürüklükler ağaçlar kesilmeden anlaşılamayabilir. Ormanlarda ya da fabrika depolarında yanlış depolama sonucu tomruklarda mantarlardan oluşan lekelenmeler meydana gelir. Renklenme yüzeysel ise bu kısımlar kesilerek uzaklaştırılmalıdır. Renklenme fazla ise böyle bir durumda elde edilen ürün 2. ya da 3. Sınıf ürünler olur. Ağaca zarar veren birçok canlı vardır; böcekler, aslanlar, kaplanlar, maymunlar, ağaçkakanlar, papağanlar gibi birçok hayvan türü gerek meyvesi için veya bir takım günlük ihtiyaçları için ister istemez ağaçlara zarar vererek kalitesini de olumsuz etkilemektedirler. Sizlerde orman ürünlerinde aynı sınıf oluşu ama fiyatlarının ciddi oranda farklılık gösterdiği durumlarda, mamülde herhangi bir zayiat var mı yok mu sormalısınız. Bulgaristan kerestelerimiz ya da inşaatlık için kereste alımlarınız için bizlerden fiyat almadan satın alma işlemi yapmamızı öneririz. Web adresimizin üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. http://www.bayindirtomruk.com/

Orman ve Su İşleri Bakanlığının web adresinden illere göre dağılmış fiyat cetvelini inceleyebilirsiniz.