İzmir'de yaşayan İsrafil Leke (52), 36 yıllık eşi Katibe Leke (50) için çok önemli bir fedakârlığa imza attı. Nakil bekleyen eşi için bıçak altına yatarak, hiç düşünmeden bir böbreğini verdi. Ameliyat, Özel Şifa Hastanesi'nde yapıldı.

Aynı yastığa 36 yıldır baş koyan çift, hastalıkta da birbirlerinin en büyük destekçisi oldu. Böbreklerinden sekiz yıldır rahatsız olan ve iki yıldır diyalize giren dört çocuk annesi Katibe Leke, nakil için sıra beklemeye başladı. Bu süreçte eşi, böbreğini bağışlamaya karar verdi. Aralarında akrabalık bulunmamasına rağmen tahlillerde doku uyumu belirlenince ameliyat hazırlıkları başladı. Özel Şifa Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Atilla Çökmez tarafından yapılan ameliyatla İsrafil Leke'den alınan böbrek, eşine nakledildi.

Eşinin kendisi için böbreğini vermesine çok sevindiğini belirten Katibe Leke, "Diyaliz beni çok yıprattı. İnşallah kurtulacağım. Arada sevgi olmazsa bu fedakârlık olmaz. Sevgi saygı olduktan sonra her şey olur." dedi. Eşi için bir böbreğini veren İsrafil Leke de, "Diyalizde çektiği acıları gördükçe böbreğimi vermek hep aklımdaydı. Tahlil yaptırdık ve dokularımız uydu. Başka yeri bekleyene kadar onu cihazdan kurtarırım diyerek harekete geçtim." şeklinde konuştu. Eşi hastalanınca kendisinin de hastalandığını anlatan Leke, böbreğini verirken hiç tereddüt etmediğini söyledi. Doç. Dr. Çökmez ise canlıdan yapılan naklin, fedakârlık istediğini vurguladı. Çökmez, eşi tarafından verilen böbreği başarılı bir ameliyatla Katibe Hanım'a taktıklarını, organın yaşama şansının yüksek olduğunu ifade etti.