Sultangazi Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerin sezon finali törenle yapıldı. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde yapılan törene TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti Milletvekili İbrahim Yiğit, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, Sultangazi Belediyesi tarafından sosyal, ekonomik ve kültürel hayata katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen, sosyal projelerin tanıtım slaytı gösterimiyle başladı.  

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, programda yaptığı konuşmada, gencinden yaşlısına engellisinden mahkum ailelerine varıncaya kadar her kesime hitap eden sosyal projeler ile ihtiyaçlara cevap verdiklerini söyledi.

 

Belediyeciliğin halkın memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna dikkatleri çeken Başkan Altunay, “Fatih Sultan Mehmet’in de dediği gibi bir şehri geliştirmek halkın kalbini abad etmekten geçer. Halkımızın memnuniyeti, bizim için her şeyden önce gelir” dedi.  Sosyal projeler ile ödül de aldıklarını hatırlatan Başkan Altunay, “Mahkum yakınlarına ekonomik ve psikolojik destek sağladığımız ‘Bende Varım’ projesi ile Başbakanımızdan jüri özel ödülüne layık görüldük” dedi. Sosyal projeler ve kültürel geziler ile binlerce kişiye ulaştıklarını kaydeden Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

“ Sosyal projelerimizle hayatın her alanında olduk. ‘Canım Ailem’ projesi ile ailevi değerlerin önemine vurgu yaptık. ‘Nesilden Nesile’ projemiz ile gençlerimizin, yaşlılarımızın deneyimlerinden faydalanmalarını sağladık. ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil’ projemizle anne adaylarımızın sağlıklı nesiller büyütmesine rehberlik ettik. ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ projemizle evlenecek çiftlerimizin önünü açtık. Kültürel geziler ve boğaz turlarımızla binlerce insanımızı misafir ettik. 500 bin insanımızın tamamına ulaşana kadar, Sultangazililerin yüzlerinizi güldürünceye kadar çalışmaya devam edeceğiz.”

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Sultangazi’nin çok şanslı bir ilçe olduğuna ifade ederek, “Sultangazi yeni bir ilçe olduğu için yeniden yapılanmayı gerektiriyor. Ancak Başkan Cahit Altunay gibi dürüst ve çalışkan bir yöneticiye sahip olduğu için çok şanslı bir ilçemiz” diye konuştu.

 

Sultangazi Belediyesi’nin sosyal projelerle birçok insanı bir araya getirdiğine vurgu yapan Kuzu, “Belediyenin düzenlediği sosyal faaliyetler Sultangazi’ye kimlik kazandırıyor. Sultangazililerin ilçeyle gönül bağı kurmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

Programda söz alan AK parti Milletvekili İbrahim Yiğit, sosyal projelerin toplumsal kucaklaşmaya ön ayak olduğunu söyledi. Başkan Altunay’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Yiğit, “4.5 yılda birçok güzel çalışma yapıldı. Çamurdan geçilmeyen Sultangazi altyapısıyla,sosyal tesisleriyle, ormanları ve projeleriyle akla sığmayan bir değişim kazandı” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından pop müziğin sevilen sanatçısı Kutsi, sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi.