Halil AYDIN : aydinses / CHP Eyüp Belediye Başkan A. Adayı K. Seçkin ÖZDEMİR, Eyüp’lü kadınlar için düzenlemiş olduğu kahvaltıda, kendisi ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasına daha önceki deneyimlerine değinerek başlayan K.Seçkin Özdemir, neden aday olduğunu, Eyüp’te seçimin hangi projelerle kazanabileceğini ayrıntılarıyla kadınlara anlattı.

Çağdaş ve uygar bir Eyüp hedefinin gerçekleştirilebilir olduğuna vurgu yapan K.Seçkin Özdemir, ev ev, kapı kapı gezerek insanları ikna edeceklerini söyledi. Eyüp’te okuma yazma oranının da diğer ilçelere nazaran düşük olduğunu dikkat çeken K.Seçkin Özdemir, Eyüp’te seferberlik ilan edilerek ücretsiz kurslarla Eyüp’ün eğitim düzeyini en üst düzeye çıkaracaklarını söyledi.

Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin, mahalle baskısının son yıllarda giderek arttığını, nüfusu 350binlere yaklaşan Eyüp ilçesinde tek bir kadın sığınma evinin bulunmasının ise kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bu sorunun ciddi eğitim ve farkındalık projeleri ile azaltılabileceği ve zamanla da ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekti.




Kadınlar için yapılabilecek birçok örnek proje olduğundan bahseden K.Seçkin Özdemir, özellikle kadınların girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini ve Eyüp’te iktidar olduğumuzda “Kadın Girişimcilik Kredi Merkezi”ni Eyüp’te hizmete sokacağının sözünü verdi. Aynı zamanda kadınlar için de birçok kooperatifin yurtdışı finansmanlarıyla, AB fonlarıyla desteklenebileceğini bunun da belediye bünyesinde ilgili birimler aracılığı ile sağlanacağını söyledi.



Kadınların siyasette daha aktif rol almasını gerektiğinin altını çizen K.Seçkin Özdemir, genelde sözde kalan uygulamaların, değişimin simgesi olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte uygulamaya da geçtiğini söyledi. Cinsiyet kotasının, kadın emeğinin karşılığı olduğunu ve kadınların bunu tamamen hakettiğini vurguladı.
Bu kotanın ilerleyen zamanlarda %50 olarak belirlenmesinin de doğru olacağını belirtti.



Kendisinin 4 ve 6 yaşlarında iki çocuğu olduğunu söyleyen K.Seçkin Özdemir, kendi dönemindeki çocukluk değerlerinin, bugün giderek ortadan kalktığını ve bu durumunun kendisi gibi diğer ebeveynleri tedirgin ettiğini anlattı. Bu durumun değişebilmesi için bir oyun dahi artık çok önemli olduğunu ve önümüzdeki yerel seçimlerin tünelden önce son çıkış olduğunu söyledi.



1 Aralık’ta Eyüp’te gerçekleşecek eğilim yoklaması için diğer adaylarla ilgili herhangi bir söz ifade etmediğini ve etmeyeceğini vurgulayan K.Seçkin Özdemir, kendisinin her gittiği yerde projelerini anlatarak, örgütün desteğini kazanacağını belirtti. Oy kullanacak olan parti üyelerine de seslenen K.Seçkin Özdemir, “Oy vermeye giderken çocuklarınızın gözlerinin içine bakın ve kimin seçimi kazanabileceğine inanıyorsanız, gidin ve ona oy verin” dedi.