Adriyatik Denizi’nde Deniz Line’a ait Ankara Feribotu ile çarpışan Türk armatöre ait Reina1 isimli kuru yük gemisinin mürettebatından 17 gündür haber alınamıyor. Ramazan Bayramı’nda Reina1’de makinist olarak çalışmaya başlayan Beytullah Yılmaz’ın, 10 aylık eşi Elif Yılmaz ile nişanlıyken Ankara Feribotu önünde fotoğraf çekildikleri ortaya çıktı. Eşinin döneceğinden ümidini kesmeyen genç kadın, fotoğrafı göstererek, “Bu geminin önünde fotoğraf çekilmiştik ve bana beni bırakmayacağına dair söz vermişti. O gemi eşimin kaybolmasına neden oldu.” dedi. Beytullah Yılmaz’ın kardeşi Kadir Yılmaz ise, bir TSK personelinin kendilerini arayarak Reina1’in 7 mürettebatının yaşadığını söylediğini iddia etti.

Adriyatik Denizi’nde Ankara Feribotu ile çarpışan Reina1 gemisinin mürettebatlarından olan Beytullah Yılmaz’ın ailesi oğullarının döneceğinden ümidini kesmemiş durumda. Her gün devlet yetkililerinden ve geminin ait olduğu şirketten haber beklediklerini söyleyen Yılmaz ailesi, kendileri ile ilgilenmediğinden yakındı. İçinde bulundukları durumu anlatırken gözyaşlarına boğulan anne Şerife Yılmaz, oğlundan iyi haber geleceğine inandığını söyledi. “Herkes bayram yaparken biz yas tutacağız.” diyen Şerife Yılmaz, yetkililere, “Bayram sevinci yaşayabilmemiz için oğlumuzdan bir haber iletmelerini istiyoruz. 17 gündür yaşadığımı bile bilmiyorum. Oğlumun çalıştığı geminin ait olduğu şirkete gidiyoruz, bizi içeri bile almıyorlar. ‘Siz ne biliyorsanız biz de onu biliyoruz.’ diye kapıdan çeviriyorlar.” dedi.

BEYTULLAH YILMAZ, ANKARA FERİBOTU ÖNÜNDE NİŞANLISININ FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞ



Kayıp mürettebat Beytullah Yılmaz’ın 10 aylık eşi Elif Yılmaz, nişanlıyken Reina1 gemisi ile çarpışan Ankara Feribotu’nun önünde fotoğraf çekildiklerini anlattı. “Önünde fotoğraf çekildiğimiz gemi eşimi kaybetti.” diyen Elif Yılmaz, “Nişanlıyken Karaköy’e gezmeye gitmiştik. Eşimin bulunduğu gemi ile çarpışan Ankara Feribotu’nun önünde fotoğraf çektirdik. Eşim o zaman bana, beni hiç bırakmayacağına dair söz vermişti. Sözünde duracak ve sağ salim gelecek.” şeklinde konuştu.

BEYTULLAH YILMAZ'IN AĞABEYİ: YAŞADIKLARINA DAİR BİZE TELEFON GELDİ

Resmi kaynaklardan ve Reina1’in ait olduğu şirketten, mürettebatın akıbetine ilişkin haber gelmezken, ismini açıklamayan bir Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) mensubundan telefon geldiğini iddia eden Kadir Yılmaz, kardeşinin de içinde bulunduğu 7 kişinin sağ olduğunu söylediğini belirtti. Kadir Yılmaz, “Ne devlet yetkilileri ne de geminin ait olduğu firma bize bilgi vermiyor. Bir TSK mensubu bizi arayarak, kayıp olduğu söylenen 7 mürettebatın yaşadığını söyledi. Ankara Feribotu’nun kaptanı da personelin gemi batmadan önce güverte de olduğunu belirtmişti. 2 kaptan kurtulmuş. Peki, neden personel kurtulamamış?” dedi.
Kadir Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de istek de bulunarak, “Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan bu olayla ilgilenmelerini rica ediyoruz. En azından, ölü ya da diri kardeşimin durumunu bilmek istiyorum.” şeklinde konuştu.