Evetttt şimdi vatandaşın elini ve dilini bağlama zamanı. Yani Milli Piyango zamanı. Bir aylık uyuşturan rüyamız başladı.

Bu rüyada neler yok ki, 61 milyona bankalar ne kadar faiz verir kısmı var, 61 milyona kaç daire alırsın kısmı var, 61 milyona kaç araba alırsın kısmıyla ,ne kadar gemicik alıp kaç filo kurarsın kısmı bile var. Bir de o paranın bir odada ne kadar yer kapladığı kısmı var ki akıllara ziyan. Sonra o rüyada sokak röportajları var garibana mikrofon uzatıyorlar ve yılda bir kez bile olsa başlıyor konuşmaya. İşte şuna şu kadar yardım ederim, şuraya bir okul buraya da bir cami kondururum,aç ve açıktakileri giydirip doyururum,dünya turuna çıkarım falan filan...

Tabi rüyadayız ya, dolar ne kadar olmuş, benzine kaç kuruş zam gelmiş, peynir almış başını nereye gitmiş, asgari ücret görüşmeleri nasıl geçmiş, bakan Jülide "para önemli değil huzur önemli" demiş, kimsenin umrunda olmaz.

Zafer Çağlayangil mi yoksa rüşveti Bağlayangil mi, Zarrab mı Sarraf mı ne karın ağrısıysa onların adı bile okunmaz.

Amaaaaaa 31 Aralık gecesi kafalar yine dank etmez. Garip yine gariptir bu kez de on gün boyunca hangi ilden kime çıktı muhabbeti başlar. Hani zenginin parası züğürdün bilmem nesi var ya o olay başlar. Her yıl olduğu gibi yine kimsenin çevresinden ya da akrabasından birine büyük ikramiye denk gelmez ,kime çıktığı da hiçbir zaman bilinmez.

Anlayacağınız bu yılbaşında da sonuç değişmez, milyonlarca işsizin, dar gelirlinin, emeklinin umutları yine suya düşer. Vatandaş uyuşturulduğu ve uyutulduğu ile kalır. Devlet baba da en az 150 milyonu kasasına yapıştırır...Milli Piyango Yılbaşı özel ekilişinin pardon çekilişinin sonuçlarını ilk ben paylaştım, hayırlı olsun, hepimize tatlı rüyalarrrr...