Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde AK Parti'den MHP'ye geçen Manisa Belediyesi'nin hizmet edemediğini, küçük açılışlara bile MHP lideri Bahçeli'yi çağırarak, kendi genel başkanlarına ayıp edildiğini söyledi. Manisa'ya 3 yılda yapılan hizmetlerin kendi dönemlerinde yapılan bir projeyle bile yarışamayacağını ifade eden Arınç, MHP ve CHP'nin Güneydoğu'da siyaset yapması gerektiğini söyledi.

Arınç, Manisa'da bir yerel televizyon kanalının canlı yayınına katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Manisa'da MHP'li belediye tarafından geçtiğimiz 3 yılda sadece 3 yeni park ve bir kır kahvesi yaptığını söyleyen Arınç, bu hizmetlerin büyük bir hizmet gibi bir siyasi partinin genel başkanına açılış yaptırılmasının Manisa için üzüntü verici olduğunu ifade etti. Bundan 5 yıl önce Manisa'ya yapılan yatırımların büyüklüğüne işaret eden Arınç, Manisa'nın temel sorunlarının çözülmesi için başlatılan yatırımlarında durduğunu iddia etti.

"LOKMA DÖKSE DAHA İYİYDİ, BAHÇELİ'YE AYIP ETTİ"


Konuşmasında Manisa'ya doğalgazı AK Partili belediye tarafından getirildiğini, Türkiye'de üç önemli halden birinin de yine bu şehre yapıldığını söyleyen Arınç, yapılan küçük yatırımların açılışlarının Bahçeli'ye yaptırılmasını da garipsediğini ifade etti. Arınç, belediyeye bu açılışlarda lokma dökme önerisi getirerek, "bu küçük açılışlara Bahçeli'yi davet ederek doğrusu ayıp etmişler" diye konuştu.

"İÇKİLİ RESTORAN TARTIŞMASI"

Belediye tarafından yapılan iki parkın mahkemelik olduğunu da söyleyen Arınç, yapılan bir restoranın içkili olduğunu, camiye ve okula yakın olduğunu anlattı. Arınç, milliyetçi değerlere sahip olmanın, değerlere sahip çıkmak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Bir park yapılmış, içinde bir içkili restoran. İçkili restorana karşı değiliz. İçkili yemek yemek isteyen Manisa'da çok insan olabilir. Burayı tercih edebilir. Ama kanunlar, kurallar var. Eğer bir okula, bir ibadethaneye yakınsanız kanunlar buna izin vermiyor. Asgari bir uzaklık koymuş. Milliyetçilik, değerlere sahip olmak demektir. İçkili bir restoranın, çok yakın bir caminin dibinde olması nasıl hoş görülemezse, bir eğitim yuvasının yanında olması da o kadar hoş görülemez. Bunu nereye istersen yap ama bu kurallara da dikkat et. Yoksa ''ben her istediğim yere bunu yaparım'' dersen, o zaman senin başkalarından farkın kalmaz.''

"MHP VE CHP GÜNEYDOĞU'DA SİYASET YAPSIN"

AK Partili belediye döneminde Manisa'ya birçok hizmet yapıldığını, kentin birçok önemli ihtiyaçlarının karşılandığını, kente 2 binden fazla TOKİ'nin konut yaptığını anlatan Arınç şöyle devam etti:

''Manisalı bununla iftihar ediyor. Yanında ticaret merkezi, okulu, yaşam alanlarıyla. En güzel mimariyle biz bunları yaptık. Yenileri nerede? Yenileri yok. Dolayısıyla hoş geldi, başımızın üstünde yeri var. Bir genel başkan her zaman gelmeli. Ben onlara da diyorum; MHP, CHP gitsin Güneydoğu'da siyaset yapsın. Biz BDP'yle baş başa kalıyoruz. Siz de ağırlığınızı gösterin, siz de oraya gidin