Galatasaray’ın önde gelen isimlerinden Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, sarı - kırmızılı kulübün şike ya da şike soruşturmasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Aktar, Adnan Polat’la Bülent Tulun arasındaki mektupta şike iması bulunmadığını, bu mektubun iki kişiyi ilgilendirdiğini, Galatasaray’ı bağlamadığını belirtti.

''Bülent Tulun’un mektubu Galatasaray’ı zan altında bırakmaz.'' diyen Aktar, Radyospor’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “Basından duyduğum kadarıyla Adnan Polat’ın ifadesinin ardından Bülent Tulun’un Polat’a yazdığı mektupla ilgili olarak takipsizlik kararı verildi. Doğal bir şey; çünkü bahsi geçen mektup tamamen iki arasındaki özel bir yazışmadır. Kulübü zan altında bırakacak, bağlayacak bir yazışma değil. Sanırım, savcılık da bunu düşündü. Bahsettikleri 1 milyon dolarlık belgeyi de bulamadıysalar, hukuk servisinden bulunmuş, götürülmüş. Konunun kapanması gerekir.”

    GALATASARAY’I ZEDELEMEYE ÇALIŞMAK HOŞ BİR ŞEY DEĞİL

    Sarı - kırmızılı kulübü şike soruşturması içine çekmeye çalışanların olabileceğini belirten Aktar, Bülent Tulun’un Adnan Polat’a yazdığı mektubun kişisel bir meseleden kaynaklandığını iddia etti.

    “Galatasaray’ı şike soruşturmasının içine çekmeyi başka kulüpler ya da basındaki bazı arkadaşlar düşünebilirler; ama gördüğünüz gibi konu soruşturuluyor.'' diyen Aktar, şöyle devam etti:

    ''Bir netice çıkmadığına göre bu işi daha fazla deşmeye gerek yok. Süren bir soruşturma var. Detay niteliğindeki şeylerle Galatasaray’ı zedelemeye çalışmak hoş bir şey değil. Galatasaray’ın bu işlerle ilgisi yoktur. Adnan Polat ile Bülent Tulun arasındaki mektup meselesi kişisel bir olaydır. Kendi aralarındadır. Kulübü bağlamaz.”
    
    LİGLER BAŞLAMADAN KARAR VERİLMELİ, FIFA VE UEFA BU KONUDA HASSAS


    Federasyon’un kararı ivedi biçimde vermesi gerektiğini belirten İrfan Aktar, “Ligler başlamadan bu konunun aydınlığa kavuşmasında yarar var. Biz kendi içimizde konuyu değerlendiriyor olabiliriz; ama bizim dahil olduğumuz FIFA, UEFA gibi organizasyon düzeni var. Bu kurumlar, herhangi bir şekilde bu tür konuların uzamasına ne sıcak bakarlar ne de müsaade ederler. Sanırım Federasyon konuyu uygun şekilde sonuçlandıracaktır.” dedi.

    Futboldaki gelişmelerden memnun olduğunu dile getiren Aktar, “Yönetim kurulu ve başkan geçen 3 yıl içerisindeki başarısızlığı aşacak hamleleri yaptı. Fatih Terim gibi kulübümüzün çok değerli bir ismi, eski antrenörün olması işe sahip çıkması çok önemli. Yapılan transferlerde isabet oranı yüksek. Yapılması planlanan son 2 transfer var. Başkan üzerinde ısrarla duruyor. Bu nedenle futbol takımının iyi bir yolda olduğunu söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.