CANLI YAYINDA DERS VERDİ

CNN TÜRK'te her pazar akşamı canlı olarak yayınlanan Suç ve Delil programını hazırlayan ve sunan Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy reyting için her şeyi mübah sayan programcılara canlı yayında ders verdi.

Etiler Koğuşu 1 ve 2 kitaplarının yazarlarından gazeteci Emrullah Erdinç, Türk futbolunda kokain patlaması haberini gündeme taşıyan Takvim Gazetesi'nin Haber Müdürü Mevlüt Yüksel ve Adsız Narkotik programının üyelerinin katıldığı uyuşturucu programında izleyenleri derinden etkileyen anlar yaşandı. 

BİLİM İNSANI- PROGRAMCI FARKI

Etiler Koğuşu isimli kitapta Türkiye'nin yakından tanıdığı ünlü şarkıcılar, türkücüler ve oyuncuların isimleri açık olarak yer aldı. Prof. Dr. Sevil Atasoy kamuoyunun yakından tanıdığı bu isimleri reyting malzemesi olarak programında kullanmayacağını   bu yüzden isim vermeden olayların anlatılmasını istedi. Atasoy konuklarına "Ben programcı değilim. Böyle programlarda reyting kaygısıyla isimler zikredilir ama ben bilim insanıyım. O yüzden ünlülerin açık isimlerini kullanmadan anlatırsanız" iyi olur diyerek reyting kaygısıyla hareket eden yapımcılara bilim insanı hassasiyetinin ne olduğunu gösterdi.

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ ESRARA NASIL BAŞLADI?

Adsız Narkotik üyelerinin uyuşturucuya nasıl başladıkları, temin etmek için neler yaptıkları ve nasıl uzaklaşmaya çalıştıklarını anlattıkları programda gazeteci Emrullah Erdinç Türkiye'nin en ünlü türkücüsünün Amerika seyahatinde ortama ayak uydurmak için uyuşturucu madde kullandığını ve Türkiye'ye dönüşte buna devam ettiğini anlattı. Erdinç albüm çıkarmaya hazırlanan bir şarkıcının uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle kendisini polise ihbar ederek tutuklanmasını istediğini ve emniyetteki sorgusunda çelişkili ifadeleri nedeniyle sonunda bu ihbarı albüm çalışması nedeniyle yaptığını itiraf ettiğini söyledi.

ÜNLÜLER PİŞMANLIKLARINI ANLATMIYOR AKSİNE KIZIYOR

Prof. Dr. Sevil Atasoy ünlü isimlerin uyuşturucuyla imtihanları sonrasında yaşadıkları pişmanlıkları kamuoyu önünde anlatmasının kendilerini yakından takip eden kişiler ve toplumun diğer fertleri açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Etiler Koğuşu kitabının yazarı Emrullah Erdinç bu konuşmanın ardından ünlülerin pişmanlıklarını anlatmalarının çok faydalı olabileceğini ancak buna yanaşmadıklarını dile getirdi. Ünlü kadın şarkıcının uyuşturucu yüzünden önce hapse girdiğini sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, dışarıya çıktığında yaptığı ilk basın toplantısında uyuşturucu kullandığı için hapiste olduğunu unutarak, hapiste yaşadığı dramı anlattığını hatta uyuşturucuyla ilgili sorulan soruya çok kızdığını söyleyerek " Pişmanlıklarını anlatmaları çok önemli. Ama onlar unutturmaya çalışıyorlar hatta sorulan sorulara kızıyorlar" şeklinde konuştu.

khaber