Yerel seçimler için geriye sayım başladı. CHP Belediye Başkan aday adayları bir bir piyasaya çıkıyor. Ak Parti de ise aday adayları resmen bir açıklama yapmıyor ise de , el altından faaliyetlerini yürütüyor.

Gaziosmanpaşa'da Dr. Erhan Erol iki dönemini tamamlıyor. Yani 10 belediye başkanlığı yaptı. Erhan Erol bir dönem belediye başkanlığına tekrar aday olmayacağını açıklamış olsa da geçtiğimiz süreçte, göreve devam etme arzusu içerisinde olduğunu açıkça ortaya koydu.

Aslında iyi de yaptı. Bu dönem Erhan Erol için ustalık dönemi olacak gibi görülüyor. Ancak bu süreci iyi yönetmesi lazım. Çünkü Erol'un başkan adaylığı ile ilgili özellikle parti teşkilatında çok büyük sıkıntı yaratacak kişilerin olduğu ortada. Bugün Ramazan ayının vermiş olduğu havaya bakıp her şeyin süt-liman olduğuna kanmasın kimse. Özellikle Başkan Erhan Erol...

Bu Ak Parti teşkilatı ilk günden beri Dr. Erhan Erol'a ısınamadı... Bu neden kaynaklanıyor dersiniz!

Koltuk kavgasından başka bir şey değil. Erhan Erol, daha 2004 yılında aday adayı olduğunda başladı tepkiler, aday olduğunda ise doruk noktasına çıktı. Bu gün o günün ilçe başkanı Yavuz Subaşı, Gaziosmanpaşa'da değil. Yavuz Subaşı'da değerli bir insan. Ancak o gün Erhan Erol'un başkan adayı olmasının yaşadığı şoku bel ki yeni yeni atlatmıştır diye düşünüyorum. O Şok Yavuz beyle kalmadı. Cahit Altunay'ın ilçe başkanlığı döneminde de devam etti. Bir türlü Erhan Erol'a 'Bizim başkanımız' diye yürekten yaklaşamadılar.

Ve Bugün İsmail Ergüneş var ilçe başkanlığı görevinde... Tam sular eridi denirken, yine buz dağları yükselmeye başladı... Erhan Erol, özellikle İsmail Ergüneş'in ilçe başkanı olmasından sonra, kendisiyle uyumlu bir çalışma sergilemeye başlamıştı. İlçenin bir çok sorunu bu bağlamda çözülmüştü. Arada bir sıkıntı yok gibi görülüyordu. Ancak, Erhan Erol yeniden aday olacağı yönünde inisiyatif kullanmaya başladığında ipler koptu.

Erhan Erol, Ak Parti üyelerinin dışında, seçmen ve diğer çevrelerde sempati toplayan bir kişiliğe sahip. Bir CHP'li, bir MHP'li, bir BDP'li Erhan Erol'dan memnun görülüyor. Ancak Ak Parti teşkilatlarıyla ilişkisi görev babında bulunalar arasında çok eleştiriliyor. Eleştirenlerde neden eleştirdiğini bilmiyor.

Söyledikleri, 'Başkana ulaşamıyoruz. Bizimle ilgilenmiyor' gibi sıradan eleştiriler.

Oysa Erhan Erol, geçte olsa, eksikleri de bulunsa, eleştirilecek bir çok yanı da olsa Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm projesini başlatarak önemli bir adım atmıştır. Şehircilik anlamında atılan bu adım, Gaziosmanpaşa'nın geleceği açısından çok önemlidir. Bu proje de sosyal donatı alanlarına dikkat edilip, her şey rant olarak düşünülmezse halkın da büyük beğenisini kazanacaktır.

Şimdi bunları anlatmışken başlıkta verdiğim soruyu soracağım...

-Erhan Erol, kimin başkanı?

Ak Parti İlçe teşkilatından Sedat Güneş kardeşimizin mailinden her gün İlçe Başkanı ile ilgili mailler geliyor. Çokta iyi çalışıyorlar. Bugün belediyelerden daha fazla mail ve görsel gönderiyor medya kuruluşlarına... Kendilerini tebrik ediyorum.

Ancak , bu e-postalarda bir şey dikkatimi çekti. İsmi geçen her partili sahiplenilirken sıra Erhan Erol'a gelince hitabet farklı oluyor. Bir değil, 5 değil.

Yoksa, teşkilatın omurgasında hala Erhan Erol'a karşı nefatif bakan, kin tutan bir yapı mı var?

İlçe yöneticilerinin önemli bir bölümünün Erol'la ilgili anti propoganda yaptıkları kulağımıza geliyor.

Her seferinde böyle görünce bu bir yazı ile dile getirmek istedim. İşte o bültenlerden birindeki hitabet:

" İstanbul Milletvekilimiz ve İlçe Sorumlumuz Prof. Dr. Sn.Türkan DAĞOĞLU( ...). İstanbul İl Yürütme Kurulu Üyemiz Sn. Erol Adayılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Feti Ahmet Balin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Dr. Erhan EROL, Kurucu Kadın Kolları Başkanımız ve İl Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Zekiye ÇAPAN, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Sn. Merve Çetin Çabuk , İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eray Karadeniz, Eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensuplarımız ile çok sayıda vatandaşımız katıldı."

Burada anladığım kadarıyla direkt Gaziosmanpaşa ile ilişkili olanlar (...mız, ...miz) sahiplenilmiş. Ama nedense Erhan Erol'la ilgili böyle bir sahiplenme pek göze çarpmıyor.

Onun için diyorum ki Erhan Erol kimin başkanı?

Yoksa Ak Parti'de hala Erol'a karşı bir cephe faaliyet mi yürütüyor.

Ama gerçek bu... Bizim ki bir tespit...

Kim ne derse desin, asıl gerçek, Erhan Erol Gaziosmanpaşa'nın Belediye Başkanı...