Eski siyasetçi iş insanı Cavit Çağlar'ın kurucusu olduğu Bursa Olay Gazetecilik Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı A.Ş olarak 33 yıldır hizmet veren kurum OlayTV yayınıyla daha yayına başlamadan Türkiye gündemine girdi.

Bursa Merkezli olan şirketin Türkiye geneline hitap edecek OlayTV merkezini İstanbul'da açması dikkat çekmişti.30 Kasım'da yenilenmiş kadrosuyla İstanbul'daki yeni ofisinde yayı hayatına başlayan Olay TV'nin kapanacağı bilgisine ulaşıldı. 

İş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu, Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar’ın yaptığı kanal, yayına gireli bir ay olmasına rağmen apar topar kapanma kararı alması  dikkat çekti. 

OlayTv neden açıldığı sırada kapanma kararı aldığı dikkat çekti. Kulislere yansıyan bilgiye göre; yayın hayatına iktidara muhalif bir cizgide başladığı için iş insanı Cavit Çağların iktidar tarafından tehdit edildiği konuşuluyor. Bu nedenle TMSF üzerinden Cavit Çağlar’a şirketlerine el konabileceğinin söylenmesi üzerine, kapanma kararı alındığı konoşuluyor. 

Olay TV'de çalışan 180 çalışanın ücretlerinin kapanmanın ardından ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

Henüz kurum tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Cavit Çağlar'ın kapama gerekçesiyle ilgiliyapacağı açıklama merak edilirken,. Yaşananların ardından Süleyman Sarılar ve ekibinin de önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı bekleniyor.