İstanbul Terörle Mücadele Savcılığı’nda görevli Savcı Abdullah Mirza Coşkun tarafından hazırlanan 149 sayfalık iddianamede 4’ü tutuklu 34 şüpheli yer alıyor. İddianamede Çağatay Ulusoy 33 numaralı, Gizem Karaca ise 34 numaralı şüpheli olarak yer aldı.

TAHLİLDE KOKAİN ÇIKTI


Uyuşturucu çetesinin liderinin Şeref Deniz olduğu belirtilen iddianamede, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokain maddelerini evinde kullandığı, uyuşturucu maddeleri genellikle gecenin geç saatlerinde sipariş ettiği, uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği vurgulandı.Cenk Eren’in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı, savunmasında hiçbir uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain maddesini kullandığının anlaşıldığı da iddianamede yer aldı. Şüphelilerden Tolga Disanlı’nın ifadesinde söylediği şekilde bir süre Cenk Eren’in evinde kaldığını, uzun süredir tanıdığını, devamlı olarak birlikte esrar ve kokain kullandıklarını, herhangisinin esrar veya kokain bulduğunda yekdiğerine de vererek birlikte kullandıklarını, birbirlerinden para almadıklarını belirttiği, bu kapsamda Tolga Disanlı ile Cenk Eren’in birbirlerine uyuşturucu esrar ve uyarıcı kokain sağladıkları iddianamede anlatıldı. Cenk Eren’in “başkalarına uyuşturucu esrar maddesi verme" suçunu işlediği belirtilen iddianamede Cenk Eren’in 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

"SELİN BORANKAY, KOKAİN MADDESİNİ ÇAĞATAY ULUSOY’A VERMEK ÜZERE TEMİN ETTİ"


Şüphelilerden Ayşe Selin Borankay’ın, Nuri Kösem'den Cengiz Esmer’in telefon numarasını aldıktan sonra kokain maddesi temin etmek için Cengiz Esmer isimli şahsı aradığı, kokain maddesini Çağatay Ulusoy’a vermek üzere temin ettiği, aynı zamanda kendisinin de esrar ve kokain maddesi kullandığı, temin ettiği kokain maddelerini Mehmet Çakır’a da temin ettiği, Cengiz Esmer ile ile Whatsapp, BBM ve Facebook üzerinden haberleştiği belirtildi.

ULUSOY’UN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ

Çağatay Ulusoy’un, Onur Tezer isimli şahıstan esrar maddesi temin ettiği, temin ettiği esrar maddelerini Hüseyin Orçun Benli’nin evine götürerek burada içtikleri belirtildi. Nancy İprekoğlu isimli şahıstan da Amsterdam otu olarak tabir ettikleri maddeyi temin ederek kendi evinde beraber içtikleri vurgulanan iddianamede, Ergun Taş isimli şahıstan kendisi ve Gizem Karaca’nın içmesi için esrar maddesi temin ederek bazen kendi evinde bazen de Gizem Karaca’nın evinde beraber kullandıkları ifade edildi.

"EVE ESRAR İÇMEK İÇİN ÇAĞIRDI"

Evine esrar maddesi içmek için çağırdığı Gizem Karaca’ya esrar maddesini sarıp içmek için kullanılan sarma kağıdını aldırdığı belirtilen Çağatay Ulusoy’un dublaj çekimleri için Yusuf Hasan Akgün’ün evine giden Gizem Karaca’dan, Yusuf Hasan Akgün’den esrar maddesi alıp getirmesini istediği, Niyazi Canbaz’ın ikametinde birlikte esrar maddesi kullandıkları, Can Yurtsevdi’nin de Çağatay Ulusoy’dan esrar maddesi istediği, Çağatay Uulusoy’un da Can Yurtsevdi'ye Gizem Karaca’da esrar maddesi bulabileceğini söylediği kaydedildi. Gizem Karaca’nın Çağatay Ulusoy ile beraber temin ettikleri esrar maddelerini bazen kendi evinde bazen de Çağatay Ulusoy’un evinde kullandıkları, Ergun Taş’tan temin ettiği esrar maddelerini Ümit Yaşar İnaç’a temin ettiği, Yusuf Hasan Akgün’ün ikametinde Niyazi Canbaz’ın getirmiş olduğu esrar maddelerini Yusuf Hasan Akgün ile birlikte kullandıkları, Yusuf Hasan Akgün’den temin ettiği esrar maddelerini kendi evinde Çağatay Ulusoy ile birlikte kullandıkları iddianamede anlatıldı.

İSTANBUL 16. AĞIR CEZADA YARGILANACAKLAR

İddianamede Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile Şarkıcı Cenk Eren hakkında “uyuşturucu temin etmekö suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.