Biz neredeyse akraba olmuşuz, enseste girer

14 Temmuz’da başlayan ve 17 - 18 Temmuz’da devam eden Sezen Aksu Akustic Band konserleri çarşamba akşamı final yaptı. Sezen Aksu,Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda 3. kez sahnedeydi. Tarihi tiyatroyu basamaklarına kadar dolduran Sezen Aksu hayranları, erken saatlerde salonun kapısında hazırdı. Fahir Atakoğlu yönetimindeki orkestra eşliğinde sahneye çıkan Sezen Aksu, konserine "Gülümse" ve "El Gibi" ile başlayıp, "Bırak Beni", "Hadi Bakalım", "Değer Mi Hiç" ve "Gidiyorum" ile devam etti. Sezen Aksu, önceki akşamlarda olduğu gibi bu akşamda seyirciyle bol bol sohbet etti ve yaptığı esprilerle herkesi kahkahaya boğdu. “Ben Annemi İsterim” türküsünde Sezen Aksu'nun sahne arkasındaki ekibi başta Yaşar Gaga, Suzan Kardeşolmak üzere kılık değiştirerek sahnedeydi. Eğlenceli kostümleri, sac ve makyajları ile ekip Sezen Aksu ile birlikte horon oynadı. Sezen Aksu, seyircisinin geçmiş yıllardaki konserlerinden alışık olduğu vokalisti Cihan Okan'la yaptıkları "Hint dansı"nı da yeniden sahneye taşıdı. Hem sahne üzerindekiler hem de seyirciler bu dansı kahkahalar eşliğinde izledi.

Sahneye geri döndü

“Vay” şarkısını Meral Okay’a ithaf eden Sezen Aksu, “Sevdam” parçasında Fahir Atakoğlu ile dans etti. 2 kostüm değiştiren sanatçı, gecenin finalinde seyircilerine "Gerçekten bu sevgiyi hak edecek ne yaptım bilmiyorum, bunun için çok teşekkür ederim” dedikten sonra sahneden indi. Aksu, seyircilerin yoğun alkışları üzerine bir kez daha sahneye çıkarak "Kaybolan Yıllar", “Hata” , “Sen Ağlama”, “Geri Dön”, “Beni Unutma”, “Haydi Gel Benimle Ol” şarkılarından bir kolaj okudu ve en son bütün ekibini sahneye çağırıp “Arkadaş” şarkısı ile veda etti. Aksu’yu 3. gecesinde de izlemeye gelenler arasında Hakan Yıldırım, Mehmet Ali Erbil, Stelyo Pipis, İrem Sak, Okan Çabalar, Ahmet San da vardı. Sezen Aksu gecenin başında dinleyicisine "Siz bana hep iyi geldiniz. Diliyorum ki, bu gece de size iyi gelsin. Zor zamanlarınızda elinizden tutsun" dedi. Ve "umarım çok eğlenirsiniz" diye ekledi. Gecenin sonunda binlerce seyirci onu dakikalarca ayakta alkışlayarak, gecenin ne kadar eğlenceli geçtiğini de belirtmiş oldu.

"Yakınlarımda dolaşma"

Minik serçinin ünlü komedyen Mali ile ilgili anlattığı hatırası ise uzun süre konuşulacağa benziyor. Aksu "Geçenlerde Mithatcan'iı doğum günü var eski fotoğraflarına bakıyoruz. Sezin'le(Erbil'in kızı) 8 yaşlarında bir fotoğrafları var. Yanyana ama üstlerinde bir şey yok. O zaman Mali eyvah bu isin sonu hayır değil demişti. Yıllar sonra Mithatcan'ın babası Mali'nin eski karısıyla evlendi. Daha sonra başka bir şey daha oldu galiba, bir gün Mali beni arada "Senin kocalarının benim eski eşlerimle ne işleri var? Bu işi anca bir tek şey temizler. O da sana söyleyeyim yakınlarımda dolaşma” dedi. Bende "Bundan sonra öyle şeyler olmaz, biz neredeyse akraba olmuşuz ensest olur" dedim. Aksu’nun bu anısı binlerce kişiyi kahkahaya boğdu. Erbil'in iki kez evlendiği Muhsine Kamiloğlu ile Mithatcan Özer'in babası Sinan Özer geçmişte evlenip boşanmıştı. Yoğun istek üzerine Sezen Aksu 5 Eylül Çarşamba akşamı yeniden Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak