Bülent Ersoy, Muazzez Abacı’nın kulisteki röportaj sırasında kendisini kast ederek söylediği “Tek devmiş, aptal” sözü için “Aldığı alkol, dozu aşan bir vaziyete büründüğü için bunu yaşadık” dedi

Basına uzun bir açıklama gönderen Bülent Ersoy, Muazzez Abacı’nın kulisteki röportaj sırasında kendisini kast ederek söylediği “Tek devmiş, aptal” sözünü duyduğunu ama cevap vermeyi uygun görmediğini söyledi. Geceye gölge düşürmemek adına böyle davrandığını belirten Diva, gerginliğin konser öncesinde Abacı’nın elinden mikrofonunu çekip aldığı iddiasıyla alakası olmadığını savundu.

Milliyet'in haberine göre, Ersoy, Abacı ve Adnan Şenses’le prova yapmadığını, özel mikrofonunu kullandığını vurguladı. Ardından da “Sayın Muazzez Abacı Hanımefendi, öğleden sonra mekana gelip ‘Konser zamanı geldiğinde, ben hazır olup, Bülent’in hâlâ hazır olmadığını görmek istemiyorum’ diye çıkış yapmış” dedi. Bekleten değil, bekleyenin kendisi olduğunu söyleyen Ersoy, sonrasında da malum cümlenin duyulduğunu anlattı.

Diva açıklamasını, “Biz sanatçılar sahneye çıkmadan önce rahatlamak adına bir miktar alkol alırız. Sanırım Sayın Abacı’nın sahne stresi çok erken başlamış. Aldığı alkol belirli bir miktarı geçip, dozu aşan bir vaziyete bürünmüş ki; bu dengesiz durumu yaşadık” sözüyle bitirdi.