Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü sebebiyle, çoğu emekli polislerden oluşan Türk Sanat Musikisi korosu konser verdi.

İstanbul Polis Emeklileri Derneği (İSPEM) tarafından Bahçelievler Belediyesi’ndeki büyük salonda gerçekleştirilen konseri çok sayıda davetlinin yanı sıra polis okulu öğrencileri ve polis yakını izledi. Çoğu emekli polislerden oluşan koro, Türk Sanat Müziği’nin sevilen parçalarını seslendirdi. Koro üyeleri konser sonrası uzun süre alkış aldı.

Polis ile halk ilişkileri çerçevesinde bir koro oluşturduklarını ifade eden İSPEM Başkanı Alâeddin Karacalı, “Bu koroda emekli mensuplarımız ve aileleri var. Yani gelecek nesillere Türk Sanat Musikisi’ni sevdirmek adına böyle bir koro oluşturduk.” dedi. İSPEM olarak birçok faaliyette bulunduklarını belirten emekli polis M. Nuri Bakır, meslek hayatının çok stresli geçtiğini, bununla birlikte emeklilik sonrası koroya katılmanın kendisini huzurlu hissetmeye yardımcı olduğunu ifade etti. Korodaki emekli polislerden Natık Akışık ise, birçok eseri seslendirdiklerini, şarkı söylemenin kendisini çok mutlu ettiğini aktardı.