Açlıkla mücadele eden Afrika’ya en anlamlı yardım Hatay Erzin’den 8 yaşındaki Taylandlı Eren Gıyovşhin'den geldi. Televizyon’da Somali’deki insanlık dramını izleyen Taylandlı Eren, harçlığını Afrikalı kardeşlerine gönderdi.

Son 60 yılın en büyük afetini yaşayan Somali zor günler geçiriyor. Kıtlık ve kuraklığın pençesindeki ülkede yüz binler bir lokma ekmeğe muhtaç durumda. Somalililer bir lokma yiyecek bulabilme umuduyla gıda yardımlarının dağıtıldığı sığınma kamplarına göç ediyor.

Somali’deki bu drama kayıtsız kalmayanlarda vardı. Minik yürekleriyle Somalili kardeşlerine yardıma koşan çocuklar, kendi ihtiyaçları olan parayı hiç tereddüt etmeden siyah kardeşlerine gönderiyor. Taylandlı Eren Giyovşhin’de o yardımsever çocuklardan. Babasıyla birlikte Erzin’e akrabalarını ziyarete gelen Giyovşhin, televizyonda izlediği Somali’ye kendi harçlığını göndermeye karar verdi. Çocukların ölmesine dayanamadığını söyleyen Giyovşhin, ‘‘Erzin’de mahallede arkadaşlarımla oynarken Somali’de açlık olduğunu duydum. Televizyonda izlediğimde çok üzüldüm. Afrika’da çocuklar ölüyor. Ben onların ölmesine seyirci kalamadım. Kendi harçlığımı Afrika’ya gönderiyorum. Tüm çocuklar, büyükler o ülkeye yardım etsinler. Kimse oradaki ölüme seyirci kalmasın’’ dedi.

Afrika’ya yardımlar bununla sınırlı kalmadı. Erzinli minikler Muhammed Fatih Ergörün, Ayşe Naz Yağmur ve Mehmet Selim Yağmur da, evlerindeki altınları bozdurup Somali’ye bağışladılar.

Somali’deki manzaranın kendisini üzdüğünü söyleyen Ayşe Naz Yağmur, ‘‘Afrikalı çocukları seyrettiğimde çok üzüldüm, onlara gece gündüz dua ettim. 50 TL bağışlamak istiyorum. Afrikalı çocuklar ölmesin’’ diye konuştu.

Somali’deki açlığa çok üzüldüğünü söyleyen çocuklardan Mehmet Fatih Ergörün, ‘‘İlk izlediğimde kendimi onların yerine koydum. Televizyonda bir haber izledim 6 dakika içinde bir çocuk ölmüştü. Onun için Somali’ye 50 TL gönderiyorum’’ şeklinde konuştu.
Örnek bir davranışla gönülleri fetheden çocuklar, Afrika için ayırdıkları 200 TL’yi Kimse Yokmu Derneği yetkilisine teslim ettiler.