Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta mücadelesinde Beşiktaş evinde, Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ: 3-1 :A.GÜCÜ

Fi Yapı İnönü Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da siyah-beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Beşiktaş'ın golleri 37 ve 81. dakikalarda Sidnei ile 89. dakikada Mustafa Pektemek'ten gelirken, Ankaragücü'nün tek golü 53. dakikada Liberyalı Tisdell'den geldi.


Beşiktaş'ın 71. dakikada Simao ile bir topu da üst direkten döndü.Son yıllarda çalıştırdığı takımlarla İnönü'de Beşiktaş'a puan kayıpları yaşatan Ziya Doğan bu kez sahadan üzgün ayrıldı.

Ligin ilk maçını mağlubiyetle kapatan Beşiktaş, bu galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırırken, Ankaragücü ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılarak puanla tanışamadı.

Beşiktaş, 3. hafta mücadelesinde Bursaspor ile deplasmanda karşılaşırken, Ankaragücü evinde Sivasspor'u konuk edecek.

SIDNEI, SİVOK'U ARATMADI...


Beşiktaş savunmasında Sivok'un yerine görev yapan Sidnei, tıpkı takım arkadaşı gibi attığı kafa golleriyle takımına büyük katkı sağladı. 37. dakikada Fernandes'in kullandığı kornerde ön direkte kafayı vuran Sidnei topu ağlara gönderdi. Beşiktaş'ın sıkıntılı dakikalarında Sideni bir kez daha sahneye çıktı. Yine Fernandes'in yaptığı ortada Egemen'in kafasından seken topu Sidnei kafa vuruşuyla ağlarla buluşturdu.

TISDELL BEŞİKTAŞ'I ÇOK ZORLADI...

Ankaragücü'nün maça döndüren isim ise Liberyalı golcü Tonya Tisdell oldu. Tisdell, hareketli ve süratli futboluyla Beşiktaş savunmasını çok zorladı. Genç golcü 53. dakikada kaleci Cenk'in öne çıkmasını iyi değerlendirdi, Cenk'i geçen Tisdell, topu ağlara gönderdi.

BEŞİKTAŞ BASKILI, A.GÜCÜ DİRENÇLİ...


Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, Ankaragücü'nü yarı sahasına hapsetse de net pozisyonlar bulmakta zorlandı. Sakatlığı bulunan Almeida'nın yerine forma giyen Edu bekleneni veremeyince, siyah-beyazlılar aradığı golü bulmakta uzun bir süre bekledi. Savunmadan çıkan Sideni kiliti açan isim oldu. İkinci yarıda ise bambaşka bir Ankaragücü sahada yer aldı. Tisdell'in önderliğinde ayağa kalkan sarı-lacivertliler, 81. dakikaya kadar rakibine geçit vermedi ve büyük bir direnç gösterdi. Beşiktaş, son 10 dakikada bulduğu gollerle önemli bir galibiyete imza attı.

ALMEIDA'NIN YERİNE EDU...

Spor Toto Süper Lig'de, Beşiktaş ile Ankaragücü arasında yapılan maça siyah-beyazlı takım, son resmi maçına oranla 1'i zorunlu olmak üzere 3 değişiklikle çıktı. Beşiktaş'ın Ankaragücü maçı kadrosunda Maccabi Tel Aviv ile yapılan UEFA Avrupa Ligi grup maçından farklı olarak, sakatlığı olan Almeida'nın yerine Edu görev yaparken, teknik direktör Carlos Carvalhal kalede Rüştü Reçber'in yerine Cenk Gönen, savunmada ise Tomas Sivok'un yerine Sidnei'yi tercih etti.

Yeni transferler Edu ve Sidnei, ilk kez resmi bir maçta siyah-beyazlı takımda ilk 11'de görev yaptı.

GUTİ YİNE YOK...


Beşiktaş'ın Ankaragücü maçı kadrosunda yıldız oyuncu Guti yine yer almadı. Siyah-beyazlıların 18 kişilik kadrosunda Guti'nin yanı sıra, sakatlıkları süren Bebe, Ersan Adem Gülüm, Hugo Almeida, Fabian Ernst, Atınç Nukan ile Burak Kaplan, Mehmet Akyüz, Tanju Kayhan ve Tomas Sivok'a yer verilmedi.

KAPTAN YİNE QUARESMA...


Beşiktaş'ta Ankaragücü maçında sahaya takım kaptanı olarak yine Ricardo Quaresma çıktı. Maccabi Tel Aviv ile yapılan son maçta kaptanlık pazubandını takan Portekizli yıldız, Guti'nin maç kadrosunda olmaması, İbrahim Toraman'ın da yedek soyunması nedeniyle sahaya yine en önde çıkan isim oldu.