BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis’te kalıp kalmama konusunun tartışılabileceğini söyledi. “KCK, paralel devlet örgütlenmesidir” açıklamalarını eleştiren Kaplan, “Evet, paralel devlet örgütlenmesi doğrudur. Ama, bu KCK değildir. Fethullah Gülen, RTE paralel devlet örgütlenmesidir” dedi.

BAŞBAKAN BAŞSAVCI MI?

Başbakan’ın KCK operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerine tepki gösteren Kaplan, Başbakan, bakanlar ve danışmanlarıyla dayatılan bir “korku imparatorluğu” ortamının yaşandığını belirtti.
Kaplan, “Başbakan başsavcı mı? Başbakan bu sözleri ile polise talimat veriyor. Atadıkları özel yetkili savcılarının önüne dosya konuluyor” iddiasında bulundu.

"MECLİS'TE KALIP KALMAMA TARTIŞILIR"

Kaplan, BDP’nin Meclis’ten veya Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan çekilmeyi tartıştığı yönündeki haberleri de değerlendirdi. Kaplan, “Seçilmiş belediye başkanı, il genel meclisi, belediye meclis üyeleri, partililer tutuklanırsa, seçilmiş milletvekilleri ile ilgili yargılamalar sürerse, dışarıdaki milletvekilleri hakkında davalar devam ederse tabi ki Meclis’te kalıp kalmama tartışılır. Meclis’in meşruiyeti tartışılır. Bu tehlikeli ve kötü gidişatın sorumlusu bunlara neden olanlardır” dedi.