Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yeni anayasanın demokratik, adil ve özgür olması gerektiğini söyledi.

        Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan Kamalak, hazırlanacak anayasanın kardeşliği tesis etmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için, temelinde insan olması gerektiğinin altını çizen Kamalak, toplumun her kesimini kucaklayan bir anayasaya ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Bunun sağlanabilmesi için her kesimin görüşünün yazılı ve sözlü alınması gerektiğini savunan Kamalak, yeni anayasanın bir diğer özelliğinin de adil olması gerektiğini belirtti. Sadece güçlünün hakkını değil toplumun tüm kesimlerinin hakkını savunması gerektiğini dile getiren Kamalak, anayasanın kuvvetliyi değil hakkı esas alması gerektiğini ifade etti.

       Anayasanın inanç ve fikir hürriyetini de teminat altına alması gerektiğini anlatan Kamalak, karakterli insanların inançları gereği ölümü dahi göze alabileceğine dikkat çekti. Fikir hürriyetinin tam olması gerektiğini dile getiren Kamalak, düşüncenin zor, sağlıklı düşüncenin ise daha zor olduğunu vurguladı. Kamalak, buna dünyanın döndüğünü söylediği için idam edilen Galileo'yu örnek gösterdi.